0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninové kari s jablkem

Zeleninové kari s jablkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zeleninové kari s jablkem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 763 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 96 g
Tuky 23 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdka, která vás přímo nabije vitaminy a vlákninou.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
větší kus, nakrájená na velká kolečka
česnek 1 stroužek
rozdrcený
jablko 1 ks
větší kus, oloupané, zbavené jadřince
kari pasta červená 3 PL
cuketa 1 ks
oloupaná a nakrájená na kostičky, lze nahradit patizonen nebo cuketou
mrkev 2 ks
květák 1 ks
menší kus, rozebraný na kousky
200 g
tuřín pokrájený na kousky
konzervovaná rajčata 400 g
vývar zeleninový 430 ml
petrželka 4 PL
nasekaná
jogurt bílý 150 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli, česnek a jablko. Za občasného míchání restujte 5–8 minut. Přidejte kari pastu.

2

Přidejte čerstvou zeleninu, rajčata a vývar. Vmíchejte tři lžíce petrželky. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte a půl hodiny duste.

3

Vařte odkryté ještě 20 minut, až pod zeleninou zbude jen trocha šťávy. Osolte a opepřete.

4

Zbytek petrželky vmíchejte do jogurtu a na talíři jím zalijte kari. Podávejte s prohřátými nebo opečenými chlebovými plackami.

Obměna:
Libovolně kombinuj­te zeleninu: brambory, brokolici, kedlubny, papriky…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Je skvělé, ale jeho chuť byla rpo mě moc pálivá, výborné je s bramborami.

Anonym

zeleninové kari bylo výtečné, výborné bylo s kuskusem a ještě lepší s čínskými nudlemi.

Anonym

Opravdu výborné, ideální pro milovníky pálivých jídel, manžel byl nadšený. Vřele doporučuji.

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč