Lahůdka, která vás přímo nabije vitaminy a vlákninou.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
větší kus, nakrájená na velká kolečka
česnek
1
stroužek
rozdrcený
jablko
1
ks
větší kus, oloupané, zbavené jadřince
kari pasta červená
3
PL
cuketa
1
ks
oloupaná a nakrájená na kostičky, lze nahradit patizonen nebo cuketou
mrkev
2
ks
květák
1
ks
menší kus, rozebraný na kousky
200
g
tuřín pokrájený na kousky
konzervovaná rajčata
400
g
vývar zeleninový
430
ml
petrželka
4
PL
nasekaná
jogurt bílý
150
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
V hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli, česnek a jablko. Za občasného míchání restujte 5–8 minut. Přidejte kari pastu.
2
Přidejte čerstvou zeleninu, rajčata a vývar. Vmíchejte tři lžíce petrželky. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte a půl hodiny duste.
3
Vařte odkryté ještě 20 minut, až pod zeleninou zbude jen trocha šťávy. Osolte a opepřete.
4
Zbytek petrželky vmíchejte do jogurtu a na talíři jím zalijte kari. Podávejte s prohřátými nebo opečenými chlebovými plackami.
Obměna:
Libovolně kombinujte zeleninu: brambory, brokolici, kedlubny, papriky…
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablečné hody: 20 receptů s jablky(20 receptů )
Komentáře