0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninové kari s jablkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 763 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 96 g
Tuky 23 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdka, která vás přímo nabije vitaminy a vlákninou.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
větší kus, nakrájená na velká kolečka
česnek 1 stroužek
rozdrcený
větší kus, oloupané, zbavené jadřince
kari pasta červená 3 PL
oloupaná a nakrájená na kostičky, lze nahradit patizonen nebo cuketou
mrkev 2 ks
menší kus, rozebraný na kousky
200 g
tuřín pokrájený na kousky
konzervovaná rajčata 400 g
vývar zeleninový 430 ml
petrželka 4 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli, česnek a jablko. Za občasného míchání restujte 5–8 minut. Přidejte kari pastu.

2

Přidejte čerstvou zeleninu, rajčata a vývar. Vmíchejte tři lžíce petrželky. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte a půl hodiny duste.

3

Vařte odkryté ještě 20 minut, až pod zeleninou zbude jen trocha šťávy. Osolte a opepřete.

4

Zbytek petrželky vmíchejte do jogurtu a na talíři jím zalijte kari. Podávejte s prohřátými nebo opečenými chlebovými plackami.

Obměna:
Libovolně kombinuj­te zeleninu: brambory, brokolici, kedlubny, papriky…

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Je skvělé, ale jeho chuť byla rpo mě moc pálivá, výborné je s bramborami.

Anonym

zeleninové kari bylo výtečné, výborné bylo s kuskusem a ještě lepší s čínskými nudlemi.

Anonym

Opravdu výborné, ideální pro milovníky pálivých jídel, manžel byl nadšený. Vřele doporučuji.

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.74

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč