0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistrovství bramborového salátu se blíží

Mistrovství bramborového salátu se blíží
sdílet:
Poslední listopadovou neděli proběhne ve středočeském Mratínu už třetí ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu. Na bitevním poli se v jediné kategorii – přípravě bramborového salátu – utká celkem čtrnáct soutěžních týmů z celé republiky, což je zatím nejvyšší počet účastníků. Jako diváci se máme na co těšit.




Největší zájem o titul mistra ČR je každoročně mezi studenty kuchařských středních škol, a právě kuchařští učňové si jej v předchozích ročnících odváželi. „Jejich mládí jim dává odvahu, a porotě předkládají saláty, ve kterých se vedle brambor, majonézy a uzeniny mísí velká porce kreativity a fantazie,“ míní ředitelka soutěže Alena Syslová z občanského sdružení Agentura pro Mratín, které soutěž každoročně pořádá. „Jsou neskutečně zruční a mají zajímavé chuťové nápady,“ dodává.

Do poroty již pravidelně usedají kuchařští odborníci a profesionálové, vedle nich zástupci největšího výrobce majonézy a v neposlední řadě také osobnosti ze světa showbyznysu. Letošní porotu ozdobí moderátorka Pavla Charvátová a zpěvačka a herečka Světlana Nálepková. Porota si při svém hodnocení všímá především vzhledu, vůně, chutě, originality a celkového dojmu ze salátu, kterého musí soutěžní týmy před jejími zraky připravit přesně dva kilogramy.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit