Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistrovství bramborového salátu se blíží

bramborový salát
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Poslední listopadovou neděli proběhne ve středočeském Mratínu už třetí ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu. Na bitevním poli se v jediné kategorii – přípravě bramborového salátu – utká celkem čtrnáct soutěžních týmů z celé republiky, což je zatím nejvyšší počet účastníků. Jako diváci se máme na co těšit.

Největší zájem o titul mistra ČR je každoročně mezi studenty kuchařských středních škol, a právě kuchařští učňové si jej v předchozích ročnících odváželi. „Jejich mládí jim dává odvahu, a porotě předkládají saláty, ve kterých se vedle brambor, majonézy a uzeniny mísí velká porce kreativity a fantazie,“ míní ředitelka soutěže Alena Syslová z občanského sdružení Agentura pro Mratín, které soutěž každoročně pořádá. „Jsou neskutečně zruční a mají zajímavé chuťové nápady,“ dodává.

Do poroty již pravidelně usedají kuchařští odborníci a profesionálové, vedle nich zástupci největšího výrobce majonézy a v neposlední řadě také osobnosti ze světa showbyznysu. Letošní porotu ozdobí moderátorka Pavla Charvátová a zpěvačka a herečka Světlana Nálepková. Porota si při svém hodnocení všímá především vzhledu, vůně, chutě, originality a celkového dojmu ze salátu, kterého musí soutěžní týmy před jejími zraky připravit přesně dva kilogramy.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...