Koktejly, které zvítězily na barmanské soutěži Pražská vodka cup 2009, zní dnes možná jako z historie. Myslíme však, že nápadů na koktejly s vodkou není nikdy dost!
O další zábavu se pak postaraly hvězdy českého showbyznysu, moderátor Libor Bouček a herečky Alice Bendová a Nikol Štíbrová, kteří společně divákům namíchali obří koktejl pod názvem Ultra Violet Ice Tea.
- Odborným poradcem jim byl několikanásobný mistr České republiky ve free stylu David Neumann.
- Hlavním organizátorem akce byla Česká barmanská asociace.
Všechny drinky byly založeny na základní přísadě – Pražské vodce. Soutěžilo se ve dvou kategoriích: Classic (tradiční mixování drinků) a Flair (porota hodnotila technickou zdatnost a zručnost barmanů, správnou teplotu nápojů a hlavně chuť a sladění ingrediencí. Bez bodového ohodnocení ale nezůstalo ani servírování a celkový dojem.
- V kategorii Classic soutěžilo 32 profesionálních barmanů.Jako první skončil Pavel Štrba, následovaný Stojanem Križmanem a Alešem Orginem ze Slovinska.
- V kategorii Flair, která diváky především zaujala senzačními akrobatickými kousky barmanů, zvítězil Patrik Marafko, následován Lukášem Vacou a Ondřejem Cempírkem.
Vítěz kategorie Classic: koktejl Pavla Štrby Palladium After
- 2 cl Pražské vodky
- 2 cl Banán likéru Monin
- 1 cl Mandlového sirupu Monin
- 1 cl Grenadina sirupu Monin
- 4 cl Cappy ananas 100%
Ozdoba: citron, citronová kůra, list ananasu, rybíz, physalis
Vítěz kategorie Flair: koktejl Patrika Marafka Sweet and Sour Passion of the Prague
- 4 cl Pražské vodky
- 2 cl Cherry brandy likéru
- 2 cl Grenadiny
- zástřik čerstvou limetkou
- ananasový džus
Ozdoba: kousky limetky, máta
Ultra Violet Ice Tea barmana Davida Neumanna, Libora Boučka, Alice Bendové a Nikol Štíbrové
- 50 cl Pražská vodka
- 20 cl Monin Blackberry liqueuru (ostružinový likér)
- 10 cl Monin Violet sirupu (fialkový sirup)
- 1 l Kinley Bitter lemon ostružiny
- 5x limetka
- 10x polévková lžíce třtinového cukru
Příprava: Do sklenice se vložíme limetky nakrájené na osminky, přidáme se cukr a ostružiny a vše podrtíme. Přidáme ledovou tříšť či led a nadávkujeme vodku, ostružinový likér a fialkový sirup, dolijeme bitter lemonem a vše promícháme.