0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší koktejly z vodky. Na zdraví!

Nejlepší koktejly z vodky. Na zdraví!
sdílet:
Máme pro vás recepty na koktejly, které zvítězily na barmanské soutěži Pražská vodka cup 2009. Kdo se 17. května stavil v pražském obchodním centru Palladium, mohl se přiučit nějaký ten barmanský trik a hlavně ochutnat koktejly padesátky profesionálních barmanů. O další zábavu se pak postaraly hvězdy českého showbyznysu, moderátor Libor Bouček a herečky Alice Bendová a Nikol Štíbrová, kteří společně divákům namíchali obří koktejl pod názvem Ultra Violet Ice Tea. Odborným poradcem jim byl několikanásobný mistr České republiky ve free stylu David Neumann. Hlavním organizátorem akce byla Česká barmanská asociace, o.s.

Všechny drinky byly založeny na základní přísadě – Pražské vodce – a soutěžilo se ve dvou kategoriích: Classic (tradiční mixování drinků) a Flair (porota hodnotila technickou zdatnost a zručnost barmanů, správnou teplotu nápojů a hlavně chuť a sladění ingrediencí. Bez bodového ohodnocení ale nezůstalo ani servírování a celkový dojem. V kategorii Classic soutěžilo 32 profesionálních barmanů; jako první skončil Pavel Štrba, následovaný Stojanem Križmanem a Alešem Orginem ze Slovinska.V kategorii Flair, která diváky především zaujala senzačními akrobatickými kousky barmanů, zvítězil Patrik Marafko, následován Lukášem Vacou a Ondřejem Cempírkem.

Vítěz kategorie Classic: koktejl Pavla Štrby Palladium After

  • 2 cl Pražské vodky
  • 2 cl Banán likéru Monin
  • 1 cl Mandlového sirupu Monin
  • 1 cl Grenadina sirupu Monin
  • 4 cl Cappy ananas 100%

Ozdoba: citron, citronová kůra, list ananasu, rybíz, physalis

Vítěz kategorie Flair: koktejl Patrika Marafka Sweet and Sour Passion of the Prague

  • 4 cl Pražské vodky
  • 2 cl Cherry brandy likéru
  • 2 cl Grenadiny
  • zástřik čerstvou limetkou
  • ananasový džus

Ozdoba: kousky limetky, máta

Ultra Violet Ice Tea barmana Davida Neumanna, Libora Boučka, Alice Bendové a Nikol Štíbrové

  • 50 cl Pražská vodka
  • 20 cl Monin Blackberry liqueuru (ostružinový likér)
  • 10 cl Monin Violet sirupu (fialkový sirup)
  • 1 l Kinley Bitter lemon ostružiny
  • 5x limetka
  • 10x polévková lžíce třtinového cukru

Příprava: Do sklenice se vložíme limetky nakrájené na osminky, přidáme se cukr a ostružiny a vše podrtíme. Přidáme ledovou tříšť či led a nadávkujeme vodku, ostružinový likér a fialkový sirup, dolijeme bitter lemonem a vše promícháme.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč