0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší koktejly z vodky. Na zdraví!

Nejlepší koktejly z vodky. Na zdraví!
sdílet:
Máme pro vás recepty na koktejly, které zvítězily na barmanské soutěži Pražská vodka cup 2009. Kdo se 17. května stavil v pražském obchodním centru Palladium, mohl se přiučit nějaký ten barmanský trik a hlavně ochutnat koktejly padesátky profesionálních barmanů. O další zábavu se pak postaraly hvězdy českého showbyznysu, moderátor Libor Bouček a herečky Alice Bendová a Nikol Štíbrová, kteří společně divákům namíchali obří koktejl pod názvem Ultra Violet Ice Tea. Odborným poradcem jim byl několikanásobný mistr České republiky ve free stylu David Neumann. Hlavním organizátorem akce byla Česká barmanská asociace, o.s.

Všechny drinky byly založeny na základní přísadě – Pražské vodce – a soutěžilo se ve dvou kategoriích: Classic (tradiční mixování drinků) a Flair (porota hodnotila technickou zdatnost a zručnost barmanů, správnou teplotu nápojů a hlavně chuť a sladění ingrediencí. Bez bodového ohodnocení ale nezůstalo ani servírování a celkový dojem. V kategorii Classic soutěžilo 32 profesionálních barmanů; jako první skončil Pavel Štrba, následovaný Stojanem Križmanem a Alešem Orginem ze Slovinska.V kategorii Flair, která diváky především zaujala senzačními akrobatickými kousky barmanů, zvítězil Patrik Marafko, následován Lukášem Vacou a Ondřejem Cempírkem.

Vítěz kategorie Classic: koktejl Pavla Štrby Palladium After

  • 2 cl Pražské vodky
  • 2 cl Banán likéru Monin
  • 1 cl Mandlového sirupu Monin
  • 1 cl Grenadina sirupu Monin
  • 4 cl Cappy ananas 100%

Ozdoba: citron, citronová kůra, list ananasu, rybíz, physalis

Vítěz kategorie Flair: koktejl Patrika Marafka Sweet and Sour Passion of the Prague

  • 4 cl Pražské vodky
  • 2 cl Cherry brandy likéru
  • 2 cl Grenadiny
  • zástřik čerstvou limetkou
  • ananasový džus

Ozdoba: kousky limetky, máta

Ultra Violet Ice Tea barmana Davida Neumanna, Libora Boučka, Alice Bendové a Nikol Štíbrové

  • 50 cl Pražská vodka
  • 20 cl Monin Blackberry liqueuru (ostružinový likér)
  • 10 cl Monin Violet sirupu (fialkový sirup)
  • 1 l Kinley Bitter lemon ostružiny
  • 5x limetka
  • 10x polévková lžíce třtinového cukru

Příprava: Do sklenice se vložíme limetky nakrájené na osminky, přidáme se cukr a ostružiny a vše podrtíme. Přidáme ledovou tříšť či led a nadávkujeme vodku, ostružinový likér a fialkový sirup, dolijeme bitter lemonem a vše promícháme.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit