Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vodka je do koktejlu ideální: Připravte si s námi nejlepší drinky z vodky

Míchané drinky
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Koktejly, které zvítězily na barmanské soutěži Pražská vodka cup 2009, zní dnes možná jako z historie. Myslíme však, že nápadů na koktejly s vodkou není nikdy dost!

O další zábavu se pak postaraly hvězdy českého showbyznysu, moderátor Libor Bouček a herečky Alice Bendová a Nikol Štíbrová, kteří společně divákům namíchali obří koktejl pod názvem Ultra Violet Ice Tea.

  • Odborným poradcem jim byl několikanásobný mistr České republiky ve free stylu David Neumann.
  • Hlavním organizátorem akce byla Česká barmanská asociace.

Všechny drinky byly založeny na základní přísadě – Pražské vodce. Soutěžilo se ve dvou kategoriích: Classic (tradiční mixování drinků) a Flair (porota hodnotila technickou zdatnost a zručnost barmanů, správnou teplotu nápojů a hlavně chuť a sladění ingrediencí. Bez bodového ohodnocení ale nezůstalo ani servírování a celkový dojem.

  • V kategorii Classic soutěžilo 32 profesionálních barmanů.Jako první skončil Pavel Štrba, následovaný Stojanem Križmanem a Alešem Orginem ze Slovinska.
  • V kategorii Flair, která diváky především zaujala senzačními akrobatickými kousky barmanů, zvítězil Patrik Marafko, následován Lukášem Vacou a Ondřejem Cempírkem.

Vítěz kategorie Classic: koktejl Pavla Štrby Palladium After

  • 2 cl Pražské vodky
  • 2 cl Banán likéru Monin
  • 1 cl Mandlového sirupu Monin
  • 1 cl Grenadina sirupu Monin
  • 4 cl Cappy ananas 100%

Ozdoba: citron, citronová kůra, list ananasu, rybíz, physalis

Vítěz kategorie Flair: koktejl Patrika Marafka Sweet and Sour Passion of the Prague

  • 4 cl Pražské vodky
  • 2 cl Cherry brandy likéru
  • 2 cl Grenadiny
  • zástřik čerstvou limetkou
  • ananasový džus

Ozdoba: kousky limetky, máta

Ultra Violet Ice Tea barmana Davida Neumanna, Libora Boučka, Alice Bendové a Nikol Štíbrové

  • 50 cl Pražská vodka
  • 20 cl Monin Blackberry liqueuru (ostružinový likér)
  • 10 cl Monin Violet sirupu (fialkový sirup)
  • 1 l Kinley Bitter lemon ostružiny
  • 5x limetka
  • 10x polévková lžíce třtinového cukru

Příprava: Do sklenice se vložíme limetky nakrájené na osminky, přidáme se cukr a ostružiny a vše podrtíme. Přidáme ledovou tříšť či led a nadávkujeme vodku, ostružinový likér a fialkový sirup, dolijeme bitter lemonem a vše promícháme.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč