Tohle je recept z rodu odvážných. Jeho autor si přes své mládí prošel už leckterou restaurací ve světových metropolích, k nimž před rokem přibyla Praha. Ve své verzi rajské zavařeniny pro dospělé využívá jisté chuťové obojživelnosti rajčat; ta totiž snesou sůl i cukr. A jak je vidět, i panáka pořádného pití!
Suroviny
rajčata cherry
250
g
červená
rajčata cherry
250
g
žlutá
krupicový cukr
300
g
sezamová semínka
1
PL
lehce opražená
vodka
80
ml
máta
12
ks
čerstvé
citron
1
ks
Postup
1
Všechna rajčata opláchněte, osušte a navrstvěte je spolu s cukrem a sezamovými semínky do kastrůlku. Zalijte vodkou a povařte jako každou zavařeninu na mírném ohni, až dosáhne té správné konzistence. Měla by být trochu tekutější než běžná zavařenina, aby se dobře roztírala.
2
Nechte trochu vychladnout, vmíchejte mátové lístky, zakápněte citronovou šťávou a nalijte do sterilizovaných sklenic. V lednici vydrží zhruba měsíc.
Komentáře