0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčata ve vodce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2x0,5l sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2421 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 327 g
Tuky 9 g
Vláknina 103 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je recept z rodu odvážných. Jeho autor si přes své mládí prošel už leckterou restaurací ve světových metropolích, k nimž před rokem přibyla Praha. Ve své verzi rajské zavařeniny pro dospělé využívá jisté chuťové obojživelnosti rajčat; ta totiž snesou sůl i cukr. A jak je vidět, i panáka pořádného pití!

Suroviny

rajčata cherry 250 g
červená
rajčata cherry 250 g
žlutá
krupicový cukr 300 g
sezamová semínka 1 PL
lehce opražená
vodka 80 ml
máta 12 ks
čerstvé
citron 1 ks

Postup

1

Všechna rajčata opláchněte, osušte a navrstvěte je spolu s cukrem a sezamovými semínky do kastrůlku. Zalijte vodkou a povařte jako každou zavařeninu na mírném ohni, až dosáhne té správné konzistence. Měla by být trochu tekutější než běžná zavařenina, aby se dobře roztírala.

 

2

Nechte trochu vychladnout, vmíchejte mátové lístky, zakápněte citronovou šťávou a nalijte do sterilizovaných sklenic. V lednici vydrží zhruba měsíc.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Povařením se z vodky stane voda a tím se ztratí "dospělá" chuť. Vodku bych přidala na úplný konec a už nevařila.

Obchod Apetit