Nektarinková vodka

Nektarinková vodka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 76 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 17 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud potřebujete povzbuzení, osvěžení a zároveň něco lahodného, namixujte si ovocný drink s alkoholem. Nektarinka, citron a vodka jsou skvělými parťáky. Příště je můžete doplnit zázvorovou šťávou nebo brusinkovým džusem.

Suroviny

nektarinky 2 ks
zralé
citronová štáva 1 PL
třtinový cukr
podle chuti
vodka
na dolití
nektarinky
kousek na ozdobu

1 Nektarinky pořádně oloupejte, přepulte, vypeckujte a nakrájejte na menší kousky.

2 Vložte je do mixéru, přidejte citronovou šťávu a rozmixujte.

3 Přendejte do sklenice, oslaďte podle chuti, dolijte vodkou, promíchejte a doplňte kouskem ozdobně vyřezané nektarinky.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit