TV Paprika si na únor připravila dvě lahůdkové premiéry – kulinární pořady s Jamiem Oliverem a Gordonem Ramsayem. Nabruste nože, vytáhněte hrnce, rozpalte plotny a pusťte se do vaření!
Jamieho rybí zázraky
Jamie doufá, že se mu podaří zviklat hegemonii lososů, tresek a tuňáků v rybí kapitole tradičního jídelníčku jeho krajanů, a proto vyrukoval s rychlými, snadnými – a především mnohem pestřejšími recepty založenými na darech moře. Jeho ‚rybí zázraky‘ budou pravděpodobně brzy oblíbené v mnoha domácnostech a dosud méně časté druhy mořských pochoutek, od makrel po mušle, se u příští generace strávníků budou na jídelním stole objevovat už zcela běžně. Ve své speciální šedesátiminutové show pro to aspoň Jamie s nasazením veškeré své příslovečné kreativity dělá, co může.
Žraločí návnada Gordona Ramsayho
Gordon Ramsay má žraloky rád. A jeho láska ke žralokům ho přiměla k tomu, aby se vydal – z čistě soukromého zájmu a osobních důvodů – po stopách polévky ze žraločí ploutve, jídla, které vyvolává bouřlivé spory. Aby nekorunované krále oceánů lépe poznal, odhodlal se Gordon dokonce i k plavání s obávaným žralokem bělavým; byla to zatím největší výzva jeho života...
Není žádným tajemstvím, že v celosvětovém měřítku je ročně zabito 100 milionů žraloků, a Gordon by rád zjistil, zdali je toto masové vraždění opravdu nutné. Žraloci jsou stejně děsiví jako krásní, ale experti varují: jejich přehnaný lov může snadno vést k tomu, že bude brzy vyhuben třetí druh žraloků obývajících otevřená moře na naší planetě. Nechce se ani věřit, že na jeden z nejohroženějších druhů mořské fauny se nevztahují mezinárodní pravidla omezující rybolov. Cesta za polévkou ze žraločí ploutve byla pro Gordona prospěšná – udělala z něho předního bojovníka proti průmyslově provozovanému, brutálnímu a bezohlednému masakrování žraloků.
Oba pořady o jídle a vaření bude TV Paprika vysílat vždy o víkendu ve 21.20. První díl Jamieho rybích zázraků uvidíte 18. února, Žraločí návnada Gordona Ramsayho se na vašich obrazovkách poprvé objeví 25. února.