0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nevíte, jak na ryby? Pusťte si TV Paprika

Nevíte, jak na ryby? Pusťte si TV Paprika
sdílet:
TV Paprika si na únor připravila dvě lahůdkové premiéry – kulinární pořady s Jamiem Oliverem a Gordonem Ramsayem. Nabruste nože, vytáhněte hrnce, rozpalte plotny a pusťte se do vaření!

Jamieho rybí zázraky


Jamie doufá, že se mu podaří zviklat hegemonii lososů, tresek a tuňáků v rybí kapitole tradičního jídelníčku jeho krajanů, a proto vyrukoval s rychlými, snadnými – a především mnohem pestřejšími recepty založenými na darech moře. Jeho ‚rybí zázraky‘ budou pravděpodobně brzy oblíbené v mnoha domácnostech a dosud méně časté druhy mořských pochoutek, od makrel po mušle, se u příští generace strávníků budou na jídelním stole objevovat už zcela běžně. Ve své speciální šedesátiminutové show pro to aspoň Jamie s nasazením veškeré své příslovečné kreativity dělá, co může.

 

Žraločí návnada Gordona Ramsayho


Gordon Ramsay má žraloky rád. A jeho láska ke žralokům ho přiměla k tomu, aby se vydal – z čistě soukromého zájmu a osobních důvodů – po stopách polévky ze žraločí ploutve, jídla, které vyvolává bouřlivé spory. Aby nekorunované krále oceánů lépe poznal, odhodlal se Gordon dokonce i k plavání s obávaným žralokem bělavým; byla to zatím největší výzva jeho života...
Není žádným tajemstvím, že v celosvětovém měřítku je ročně zabito 100 milionů žraloků, a Gordon by rád zjistil, zdali je toto masové vraždění opravdu nutné. Žraloci jsou stejně děsiví jako krásní, ale experti varují: jejich přehnaný lov může snadno vést k tomu, že bude brzy vyhuben třetí druh žraloků obývajících otevřená moře na naší planetě. Nechce se ani věřit, že na jeden z nejohroženějších druhů mořské fauny se nevztahují mezinárodní pravidla omezující rybolov. Cesta za polévkou ze žraločí ploutve byla pro Gordona prospěšná – udělala z něho předního bojovníka proti průmyslově provozovanému, brutálnímu a bezohlednému masakrování žraloků.

Oba pořady o jídle a vaření bude TV Paprika vysílat vždy o víkendu ve 21.20. První díl Jamieho rybích zázraků uvidíte 18. února, Žraločí návnada Gordona Ramsayho se na vašich obrazovkách poprvé objeví 25. února.

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit