Kousky ryby bez kůže drží díky plátkům slaniny krásně pohromadě a chuťově spolu skvěle ladí
Suroviny
bělomasá ryba
2
plátky
2x200g, například treska
tymián
2
snítky
čerstvé
slanina
12
plátků
lze nahradit uzeným bůčkem
rajče
2
ks
velká, rozpůlená
3
PL
olejovo-octová zálivka 2 lžíce oleje, 2 lžičky octa, sůl, cukr, pepř
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
hrst
zelené lístky roketa, řeřicha, natrhané salátové lístky
Postup
1
Jeden filet položte na prkénko, posypte solí, pepřem a tymiánem. Přikryjte druhým plátkem ryby tak, aby vznikl zhruba stejně vysoký balíček.
2. Plátky slaniny rozložte vedle sebe a pevně jimi obalte rybu. Gril nechte 3-5 minut rozehřát. Pekáček vyložte pečicím papírem a položte na něj rybu tak, aby konce slaniny ležely vespod.
2. Plátky slaniny rozložte vedle sebe a pevně jimi obalte rybu. Gril nechte 3-5 minut rozehřát. Pekáček vyložte pečicím papírem a položte na něj rybu tak, aby konce slaniny ležely vespod.
2
Grilujte 7-10 minut, dokud nebude slanina křupavá. Pak balíček opatrně otočte, do pekáče přidejte rozpůlená rajčata a grilujte dalších 7-10 minut. Hotovou rybu vyjměte (dostatečně propečená je ve chvíli, kdy je balíček na dotek pevný) a nechte pět minut odpočívat. Slijte vypečenou šťávu a všlehejte ji do zálivky.
3
Rybu nakrájete napříč na plátky. Na talíře rozdělte zelené lístky zakapané zálivkou, rybu a rajčata. Podávejte s malými vařenými brambůrky.
Komentáře