1. Jeden filet položte na prkénko, posypte solí, pepřem a tymiánem. Přikryjte druhým plátkem ryby tak, aby vznikl zhruba stejně vysoký balíček.
2. Plátky slaniny rozložte vedle sebe a pevně jimi obalte rybu. Gril nechte 3–5 minut rozehřát. Pekáček vyložte pečicím papírem a položte na něj rybu tak, aby konce slaniny ležely vespod.
3. Grilujte 7–10 minut, dokud nebude slanina křupavá. Pak balíček opatrně otočte, do pekáče přidejte rozpůlená rajčata a grilujte dalších 7–10 minut. Hotovou rybu vyjměte (dostatečně propečená je ve chvíli, kdy je balíček na dotek pevný) a nechte pět minut odpočívat. Slijte vypečenou šťávu a všlehejte ji do zálivky.
4. Rybu nakrájete napříč na plátky. Na talíře rozdělte zelené lístky zakapané zálivkou, rybu a rajčata. Podávejte s malými vařenými brambůrky.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 16:17
Apetit 10/05