Nová kavárna v centru Prahy, upražte si svoji kávu

Nová kavárna v centru Prahy, upražte si svoji kávu
sdílet:
Tento týden byla v Praze 1 pokřtěna nová kavárna Friends Coffee House. Pyšní se vlastní pražírnou, v níž mohou za odborného dohledu personálu pražit kávu i zákazníci.

Můžete se totiž aktivně zapojit do procesu pražení, a poté na vlastní oči zhlédnout, jak se ze zelených kávových zrn stávají známá hnědá zrnka. Upraženou a namletou kávu si pak můžete za pět dní přijít vypít, nebo dokonce i zakoupit.

K pražení používáme 100% Arabicu, mix brazilské a kolumbijské kávy v poměru, který je naším výrobním tajemstvím. Nabízíme tedy vlastní originální blend, který si mohou naši zákazníci koupit a odnést domů,“ sděluje manažer kavárny Jiří Šedivý.

O kavárně


Friends Coffee House naleznete v budově Památníku Františka Palackého a Františka Ladislava Riegra. V kavárně je k dispozici Wi-Fi i zasedací místnost s veškerým technickým vybavením. Kavárna je zcela nekuřácká, což nejspíš ocení rodiče s dětmi, pro které je k dispozici celá jedna místnost včetně hracího koutku a přebalovacího pultu.

Ke kávě si můžete dát některý z koláčků či dortů nebo ochutnat domácí sendviče. Kmotrem a patronem kavárny se stal moderátor a producent Pavel Anděl.

Kde: Friends Coffee House, Palackého 7, Praha 1
Provozní doba: pondělí–pátek: 8.00–22.00, sobota–neděle 12.00–22.00


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit