Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 65 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 16 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Džezva, tradiční konvička na kávu, dobře vede teplo a vypadá stylově. Můžete však použít i kastrůlek.

Suroviny

káva 8 g
jemně mletá (asi 2 lžičky)
kardamom 1 špetka
mletý

Postup

1

Nasypte do džezvy nejdříve kávu, pak cukr a kardamom a zalijte 100 ml studené vody – pořadí je důležité.

2

Směs přiveďte těsně k bodu varu, odstavte a nechte spadnout vzniklou pěnu. Nesmí se však vařit. Vzkypění opakujte ještě dvakrát.

3

Potom nechte krátce usadit kávovou sedlinu a tak, abyste ji nezvířili, nalévejte kávu z výšky asi 8 cm do malých šálků.

4

Pokud se vám těsně před naléváním povede sebrat z povrchu lžičkou pěnu, rozdělte ji do šálků. Nápoj nemíchejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč