Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 65 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 16 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Džezva, tradiční konvička na kávu, dobře vede teplo a vypadá stylově. Můžete však použít i kastrůlek.

Suroviny

káva 8 g
jemně mletá (asi 2 lžičky)
krupicový cukr 2 ČL
kardamom 1 špetka
mletý

1 Nasypte do džezvy nejdříve kávu, pak cukr a kardamom a zalijte 100 ml studené vody – pořadí je důležité.

2 Směs přiveďte těsně k bodu varu, odstavte a nechte spadnout vzniklou pěnu. Nesmí se však vařit. Vzkypění opakujte ještě dvakrát. Potom nechte krátce usadit kávovou sedlinu a tak, abyste ji nezvířili, nalévejte kávu z výšky asi 8 cm do malých šálků.

3 Pokud se vám těsně před naléváním povede sebrat z povrchu lžičkou pěnu, rozdělte ji do šálků. Nápoj nemíchejte.

 

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit