Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Turecká káva
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 65 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 16 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Džezva, tradiční konvička na kávu, dobře vede teplo a vypadá stylově. Můžete však použít i kastrůlek.

Suroviny

káva 8 g
jemně mletá (asi 2 lžičky)
kardamom 1 špetka
mletý

Postup

1

Nasypte do džezvy nejdříve kávu, pak cukr a kardamom a zalijte 100 ml studené vody – pořadí je důležité.

2

Směs přiveďte těsně k bodu varu, odstavte a nechte spadnout vzniklou pěnu. Nesmí se však vařit. Vzkypění opakujte ještě dvakrát.

3

Potom nechte krátce usadit kávovou sedlinu a tak, abyste ji nezvířili, nalévejte kávu z výšky asi 8 cm do malých šálků.

4

Pokud se vám těsně před naléváním povede sebrat z povrchu lžičkou pěnu, rozdělte ji do šálků. Nápoj nemíchejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín