Lutyšská káva

Lutyšská káva

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 907 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 60 g
Tuky 73 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kávové osvěžení s kouzelnickým trikem!

Suroviny

smetana ke šlehání 150 ml
zakysaná smetana 150 g
lze nahradit smetanou chef de crème
moučkový cukr 50 g
1 l
kávová zmzlina
6 ks
silné espresso malé
6 ks
kulaté skořicové sušenky lze nahradit jinými oblíbenými
kakao
holandského typu, na posypání, lze nahradit skořicí

1 Ušlehejte smetanu. V jiné misce utřete crème fraîche nebo chef de crème s moučkovým cukrem a vmíchejte ho do šlehačky.

2 Cukrářský sáček naplňte připraveným krémem a umístěte do chladu.

3 Připravte 6 kopečků kávové zmrzliny na talíř a vložte do mrazáku.

4 Horkou kávu nalijte do vysokého poháru, přidejte kopeček kávové zmrzliny a poté skořicovou sušenku. Ozdobte šlehačkovým krémem a poprašte kakaem. Ihned servírujte.

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit