Znáte lepší tečku za slavnostním obědem než kávu a něco sladkého? Náš recept kombinuje obojí!
Suroviny
tmavá čokoláda
200
g
káva
100
ml
silná
brandy
4
PL
lze nahradit jiným oblíbeným alkoholem
smetana ke šlehání
400
ml
třtinový cukr
2
PL
na poprášení
1 Nalámejte čokoládu na malé kousky a zalijte v misce kávou a alkoholem. Přiveďte k varu 250 ml smetany a přimíchejte k ní připravenou čokoládu. Míchejte do úplného rozpuštění. Směs rozdělte do šesti šálků a nechte přes noc vychladit v lednici.
2 Ušlehejte zbytek smetany, oslaďte ji a ozdobte připravené kalíšky. Poprašte kakaem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kávové osvěžení(14 receptů)
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů)
- Originální valentýnská snídaně: 21 receptů pro zamilované(21 receptů)