Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ledová káva s javorovým sirupem
Ledová káva s javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ledová káva s javorovým sirupem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 207 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 30 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika vyšperkovaná k naprosté chladivé dokonalosti!

Suroviny

káva 185 ml
silná
led 2 hrnky
kostky
mléko 300 ml
lze nahradit lžící třtinového cukru
vanilková zmrzlina
k podávání
tmavá čokoláda
k podávání

Postup

1

Kávu nechte vychladnout. Promíchejte ji s ledem, mlékem a javorovým sirupem. Přeceďte a rozdělte do sklenic. Do každé dejte kopeček zmrzliny a šlehačku. Na závěr posypte nastrouhanou čokoládou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...