0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nová značka Regionální potravina vám pomůže najít si svého výrobce

Umrlčí chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Vzrůstající poptávce po chutných lokálních potravinách se rozhodl vyjít vstříc projekt Regionální potravina. Ten oceňuje regionální výrobce a jejich výrobky, které můžete koupit v běžné maloobchodní síti. Kvalitní potraviny ze svého regionu poznáte podle speciálního loga na obalu.

Regionální dobroty

Cílem projektu Regionální potravina je prosadit na trhu chutné, kvalitní, a především regionální potraviny. Ty jsou mnohdy díky tomu, že k vám neputují z velké dálky, čerstvější než zahraniční. Nezatěžují také tolik životní prostředí. Podpora lokálních potravin je však důležitá nejen z hlediska kvality potravin, ale také jako podpora malých českých výrobců a pěstitelů.

Výrobky s logem

Pokud najdete v obchodě výrobek s logem se stylizovaným motivem krajiny, textem na stuze „Regionální potravina“ a popisem kraje, z něhož pochází, pak si můžete být jisti, že kupujete výrobek lokálního výrobce. Oceněno již bylo více než šedesát potravinářských produktů. Pod značkou tak můžete najít med, sýry, pivo, pečivo, uzeniny a další lahůdky od výrobců přímo ze svého kraje.

Přehled potravin, které získaly ocenění Regionální potraviny, najdete na stránkách www.regionalnipotraviny.cz.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit