0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak skladovat olivový olej

Jak skladovat olivový olej
sdílet:

Kvalitní ingredience si zaslouží správnou péči.

Olivovému oleji svědčí skladování v temnu při teplotě okolo 20 °C. Nádobu vždy dobře uzavřete. Pokud jste koupili olej v lahvi z bílého skla, obalte ji doma alobalem a uložte do tmy. Olivový olej nemusí být v lednici. Chladem tuhne a u některých druhů to může mít negativní vliv na chuť.

Do lednice naopak patří nespotřebovaná nebo předem připravená zálivka s olivovým olejem. Pokud vám v lednici ztuhne, nechte ji povolit při pokojové teplotě a pak ji znovu prošlehejte nebo protřepejte v uzavřené nádobě.

Panenský olivový olej je skvělý nejen do zálivek na salát, ale také do marinád či těstovin.

Související články

Olivy & olivový olej
  • Zajímavosti

Olivy & olivový olej

Málokomu zachutnají olivy hned na první skus, ale kdo jim dá šanci, bude si je dopřávat opakovaně. Začněte s olivami hned po probuzení a dejte si je k snídani s pošírovaným vejcem. Chorizo je salám nebo klobáska pikantní chuti. Zapečte si...
Proč péct koláče s olivovým olejem?
  • Tipy a triky

Proč péct koláče s olivovým olejem?

Máslo, nebo olivový olej? Jaký tuk zvolit do koláčového těsta? V žádném případě bychom nechtěli tvrdit, že jedno je lepší než druhé, protože není. Máslo je klasika, na kterou přísahala i slavná americká kuchařka Julia Child. Hodí se...
Autor: Redakce Apetit

Comments

Kája Kučerová

Našla sem na internetu olivový olej terra creta prodávaný v litrové plechovce, podle článku by to mělo být nejideálnější balení, ve tmě. Kupujete si někdo litrové plechovky, jak se s tím manipuluje, nevytéká třeba olej z plechovky při nalévání, je to praktické?

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit