Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1083 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 70 g
Tuky 77 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Perfektní jako předkrm, zajímavý jako příloha. Budete si ho pamatovat – v tom nejlepším!

Suroviny

rukola 50 g
lístky
avokádo 2 ks
rozpůlená, oloupaná, bez pecky
pomeranč 2 ks
oloupané
cibule 1 ks
malá, na tenká kolečka
bazalka 20 g
čerstvá, nasekaná, lze nahradit hladkolistou petrželkou
Na dresink
olivy zelené 20 g
černé, vypeckované, nasekané
vinný ocet bílý 1 PL
červený
olivový olej 2 PL
extra panenský
česnek 1 ks
malý, jemně nakrájený
sůl mořská 0.5 ČL
pepř
čerstvě mletý
1.  Rukolu rozdělte na talíře; avokádo nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte ho na hromádky salátu. Jednotlivé dílky pomeranče zbavte tenké slupky i jadérek a přepulte. Kousky pomeranče pak přidejte k avokádu, přisypte cibulku a nasekané lístky bazalky nebo petrželky.

2.  Všechny suroviny na zálivku protřepejte v zavařovací sklenici s uzávěrem. Dresinkem přelijte salát a servírujte.

Získejte náskok 
Dresink vydrží v lednici jeden den, salát můžete připravit až hodinu dopředu. Avokádo ale potřete čerstvě vymačkanou šťávou z citronu či limetky a cibulku přisypte až těsně před servírováním.

Zkuste to jinak 
Do salátu přidejte kraba, krevety nebo garnáty.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...

Obchod Apetit