Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1083 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 70 g
Tuky 77 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní jako předkrm, zajímavý jako příloha. Budete si ho pamatovat – v tom nejlepším!

Suroviny

lístky
rozpůlená, oloupaná, bez pecky
oloupané
malá, na tenká kolečka
bazalka 20 g
čerstvá, nasekaná, lze nahradit hladkolistou petrželkou
Na dresink
černé, vypeckované, nasekané
vinný ocet bílý 1 PL
červený
olivový olej 2 PL
extra panenský
malý, jemně nakrájený
sůl mořská ½ ČL
pepř
čerstvě mletý

Postup

1
Rukolu rozdělte na talíře; avokádo nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte ho na hromádky salátu. Jednotlivé dílky pomeranče zbavte tenké slupky i jadérek a přepulte. Kousky pomeranče pak přidejte k avokádu, přisypte cibulku a nasekané lístky bazalky nebo petrželky.

2
Všechny suroviny na zálivku protřepejte v zavařovací sklenici s uzávěrem. Dresinkem přelijte salát a servírujte.

Získejte náskok
Dresink vydrží v lednici jeden den, salát můžete připravit až hodinu dopředu. Avokádo ale potřete čerstvě vymačkanou šťávou z citronu či limetky a cibulku přisypte až těsně před servírováním.

Zkuste to jinak
Do salátu přidejte kraba, krevety nebo garnáty.

Komentáře

12.08.2018 09:49

Vynikající salát

11.09.2007 08:04
Recept se nachází v příloze č.7/06, str.8

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...