Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1083 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 70 g
Tuky 77 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Perfektní jako předkrm, zajímavý jako příloha. Budete si ho pamatovat – v tom nejlepším!

Suroviny

rukola 50 g
lístky
avokádo 2 ks
rozpůlená, oloupaná, bez pecky
pomeranč 2 ks
oloupané
cibule 1 ks
malá, na tenká kolečka
bazalka 20 g
čerstvá, nasekaná, lze nahradit hladkolistou petrželkou
Na dresink
olivy zelené 20 g
černé, vypeckované, nasekané
vinný ocet bílý 1 PL
červený
olivový olej 2 PL
extra panenský
česnek 1 ks
malý, jemně nakrájený
sůl mořská 0.5 ČL
pepř
čerstvě mletý
1.  Rukolu rozdělte na talíře; avokádo nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte ho na hromádky salátu. Jednotlivé dílky pomeranče zbavte tenké slupky i jadérek a přepulte. Kousky pomeranče pak přidejte k avokádu, přisypte cibulku a nasekané lístky bazalky nebo petrželky.

2.  Všechny suroviny na zálivku protřepejte v zavařovací sklenici s uzávěrem. Dresinkem přelijte salát a servírujte.

Získejte náskok 
Dresink vydrží v lednici jeden den, salát můžete připravit až hodinu dopředu. Avokádo ale potřete čerstvě vymačkanou šťávou z citronu či limetky a cibulku přisypte až těsně před servírováním.

Zkuste to jinak 
Do salátu přidejte kraba, krevety nebo garnáty.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit