0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1631 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 80 g
Tuky 114 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je z rodu pikantních krémů, podobně jako španělské gazpacho; v teplých dnech poslouží jako vítané osvěžení.

Suroviny

olivy černé 1 hrnek
vypeckované
vývar kuřecí 750 ml
cibule 1,5 hrnku
pokrájené
česnek 1 stroužek
nakrájený
vejce 1 ks
smetana 250 ml
12%
sherry 50 ml
suché
sůl
pepř
na dochucení

1 Olivy nakrájejte na tenká kolečka. Vývar v hrnci uveďte do varu, povařte v něm cibuli a česnek asi deset minut a pak vývar přeceďte. Do čirého vývaru vsypte olivy. V misce vidličkou prošlehejte vajíčko a za stálého šlehání k němu přilijte trochu polévky – opatrně, aby se vejce nesrazilo.

2 Vajíčko vlijte do polévky, vmíchejte smetanu a případně omáčku, dochuťte solí, pepřem a sherry. Nejméně půl hodiny nebo i přes noc chlaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/07, str.94

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč