Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam na podzim zajít na masové speciality?

burgr
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Salátové léto je za námi, je načase zakousnout se do pořádného masa. 

Štavnaté burgery v Dishi

Dvě novinky a také obměněné verze hvězdných stálic nabídne v podzimní sezoně Dish. Pražské burger bistro představí milovníkům ostrých chutí burger Pepper, který kombinuje hovězí maso s pikantní pastou z papriček jalapeño. Další nováček v menu dostal název Koza Nostra a v housce spojuje šťavnaté hovězí maso a kozí sýr. Stálí návštěvníci podniku nepřijdou ani o své oblíbence, které budou moci ochutnat také v pozměněné podobě.

„Jeden z nejoblíbenějších a nejobjednávanějších burgerů na menu jsme se rozhodli lehce modifikovat – burger Dish dostane bratříčka v podobě verze Smoky. Věříme, že i ti nejvěrnější, kteří k nám chodí výhradně na tento burger, rádi vyzkouší svého oblíbence v trochu pozměněné variantě,“ láká na novinku Matouš Petráň, spolumajitel bistra. Základ burgeru, tedy hovězí maso s čedarem, okurkou a slaninou, zůstává stejný, majonézu s pečeného česneku však nahradí majonéza z uzených paprik a místo kečupu burger dochucuje BBQ omáčka. Burger je navíc i lehce zauzený. Neodolatelné!
Info: dish.cz

šťavnatý burgr z trhaného masa na talíři

Brazilská pouliční jídla v Brasileiro U Radnice

Do této restaurace se chodí na churasco rodizio, jak Brazilci říkají přípravě a servírování různých druhů rožněných mas. Podnik na podzim nabídne další specialitu, která vychází z tradiční brazilské kuchyně. Pastel je název pro oblíbené brazilské pouliční občerstvení. V zemi jeho původu vám takto naservírují smažené taštičky z oleje, mouky a třtinového rumu, které se plní sýrem nebo ochucenou směsí z ryb či masa. V restauraci Brasileiro U Radnice vám je naservírují jako úvodní chod, jako přílohu k masu nebo slaný zákusek. Velmi nezvyklá zkušenost… Od pondělí do pátku se navíc můžete v podniku najíst za zvýhodněnou cenu. Stačí svůj účet zaplatit do 18 hodin.
Info: brasileiro-uradnice.ambi.cz

street food menu

Vyzrálé maso na steaky z My Food Marketu

Otevření nové brněnské prodejny přivítal s nadšením nejeden místní foodie. My Food Market má vlastní řezníky, kteří poradí i vysvětlí, k čemu se jaký kousek masa nejlépe hodí. Jiný dostanete k víkendovému obědu, jiný pro rychlou večeři v pracovním týdnu. Dlouhé zrání zajistí, že maso nebude po tepelné úpravě tuhé. Na mase z ekologického chovu farmy v Sasově si pochutnáte! Foodie market najdete v Brně u autobusového nádraží Zvonařka. Prostory prodejny jsou více než velkorysé, tak si kromě masa projděte i zbývající sortiment. Pěkně pomalu, abyste stihli nasát všechny barvy, chutě a vůně.
www.myfoodmarket.cz

Foto: archiv firem

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín