0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maso a brambory z jedné pánve

Maso a brambory z jedné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maso a brambory z jedné pánve

4.1 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1483 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 104 g
Tuky 46 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zvláštní postup u klasického tématu. Syté a barevné jídlo z jedné pánve. Příloha se dopéká spolu s masem.

Suroviny

brambory 500 g
pevné, neloupané
telecí kýta 600 g
na plátky - lze nahradit vepřovou panenkou
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, na plátky
rozmarýn
jíška
sůl
pepř

Postup

1

Brambory omyjte kartáčkem a nakrájejte na plátky silné přibližně jako náš časopis. V hrnci je zalijte vařící osolenou vodou, uveďte do varu a 8–10 minut vařte. Rozpalte velkou silnostěnnou pánev, vlijte do ní olej a opečte na něm plátky masa, asi pět minut z každé strany. Pak maso vyjměte a uchovejte v teple.

2

Rozehřejte gril v troubě, jíšku rozpusťte podle návodu ve vodě tak, abyste získali asi půl litru šťávy. Do pánve, v níž jste opékali maso, vsypte cibuli a rozmarýn a smažte je asi tři minuty, až se cibule začne zabarvovat.

3

Vlijte jíšku, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Krátce (stačí čtyři minuty) povařte, aby omáčka zhoustla. 

4

Vraťte teď do pánve maso a překryjte ho plátky brambor. Potom už jen vložte na pět minut pod gril v troubě, aby brambory krásně zezlátly, a můžete nést na stůl.

Tip apetitu
Hotová tmavá jíška Knorr (250 g/cca 30 Kč, koupíte v nejširší prodejní síti) stvoří chutnou omáčku k této specialitě doslova za pár minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Toto jídlo je opravdu dobrota. A to i s pár obměnami, které jsem provedla. Použila jsem normální vepřové maso a nakrájela jsem ho na proužky. Takže vznikla spíš takový "gulášek pod bramborovou pokličkou". :o) A pro mě příliš aromatický rozmarýn jsem nahradila směsí černého pepře a provensálského koření. Doporučuji! :o)

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.10

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč