Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maso a brambory z jedné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1483 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 104 g
Tuky 46 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zvláštní postup u klasického tématu. Syté a barevné jídlo z jedné pánve. Příloha se dopéká spolu s masem.

Související recepty

Suroviny

pevné, neloupané
na plátky - lze nahradit vepřovou panenkou
olivový olej 2 PL
velká, na plátky
rozmarýn
jíška
sůl
pepř

Postup

1

Brambory omyjte kartáčkem a nakrájejte na plátky silné přibližně jako náš časopis. V hrnci je zalijte vařící osolenou vodou, uveďte do varu a 8–10 minut vařte. Rozpalte velkou silnostěnnou pánev, vlijte do ní olej a opečte na něm plátky masa, asi pět minut z každé strany. Pak maso vyjměte a uchovejte v teple.

2

Rozehřejte gril v troubě, jíšku rozpusťte podle návodu ve vodě tak, abyste získali asi půl litru šťávy. Do pánve, v níž jste opékali maso, vsypte cibuli a rozmarýn a smažte je asi tři minuty, až se cibule začne zabarvovat.

3

Vlijte jíšku, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Krátce (stačí čtyři minuty) povařte, aby omáčka zhoustla. 

4

Vraťte teď do pánve maso a překryjte ho plátky brambor. Potom už jen vložte na pět minut pod gril v troubě, aby brambory krásně zezlátly, a můžete nést na stůl.

Tip apetitu
Hotová tmavá jíška Knorr (250 g/cca 30 Kč, koupíte v nejširší prodejní síti) stvoří chutnou omáčku k této specialitě doslova za pár minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:18
Recept se nachází v č.5/05, str.10
01.04.2007 16:04
Toto jídlo je opravdu dobrota. A to i s pár obměnami, které jsem provedla. Použila jsem normální vepřové maso a nakrájela jsem ho na proužky. Takže vznikla spíš takový "gulášek pod bramborovou pokličkou". :o) A pro mě příliš aromatický rozmarýn jsem nahradila směsí černého pepře a provensálského koření. Doporučuji! :o)

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...