0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maso a brambory z jedné pánve

Maso a brambory z jedné pánve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maso a brambory z jedné pánve

4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1483 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 104 g
Tuky 46 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zvláštní postup u klasického tématu. Syté a barevné jídlo z jedné pánve. Příloha se dopéká spolu s masem.

Suroviny

brambory 500 g
pevné, neloupané
telecí kýta 600 g
na plátky - lze nahradit vepřovou panenkou
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, na plátky
rozmarýn
jíška
sůl
pepř

Postup

1

Brambory omyjte kartáčkem a nakrájejte na plátky silné přibližně jako náš časopis. V hrnci je zalijte vařící osolenou vodou, uveďte do varu a 8–10 minut vařte. Rozpalte velkou silnostěnnou pánev, vlijte do ní olej a opečte na něm plátky masa, asi pět minut z každé strany. Pak maso vyjměte a uchovejte v teple.

2

Rozehřejte gril v troubě, jíšku rozpusťte podle návodu ve vodě tak, abyste získali asi půl litru šťávy. Do pánve, v níž jste opékali maso, vsypte cibuli a rozmarýn a smažte je asi tři minuty, až se cibule začne zabarvovat.

3

Vlijte jíšku, promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Krátce (stačí čtyři minuty) povařte, aby omáčka zhoustla. 

4

Vraťte teď do pánve maso a překryjte ho plátky brambor. Potom už jen vložte na pět minut pod gril v troubě, aby brambory krásně zezlátly, a můžete nést na stůl.

Tip apetitu
Hotová tmavá jíška Knorr (250 g/cca 30 Kč, koupíte v nejširší prodejní síti) stvoří chutnou omáčku k této specialitě doslova za pár minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Toto jídlo je opravdu dobrota. A to i s pár obměnami, které jsem provedla. Použila jsem normální vepřové maso a nakrájela jsem ho na proužky. Takže vznikla spíš takový "gulášek pod bramborovou pokličkou". :o) A pro mě příliš aromatický rozmarýn jsem nahradila směsí černého pepře a provensálského koření. Doporučuji! :o)

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit