0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajské maso
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1896 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 273 g
Tuky 48 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá nízkotučná večeře. Jednoduché jídlo s výraznou chutí.

Suroviny

rýže 250 g
dlouhozrnná
olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená na drobno
česnek 1 stroužek
nasekaný
paprika červená 1 ks
nakrájená na hrubo
krůta 500 g
mleté, možno nahradit mletým vepřovým
chilli sušené 0.5 ČL
sójová omáčka 2 PL
tmavá
mouka kukuřičná 2 ČL
lze nahradit hrubou moukou
bazalka hrst
vývar kuřecí 175 ml
sůl
pepř

Postup

1

Rýži vařte čtvrt hodiny v osolené vodě. Zatímco se vaří, rozpalte v pánvi olej a dozlatova osmažte cibuli. Přimíchejte česnek a červenou papriku a smažte čtyři minuty, poté přidejte mleté maso a chilli a smažte další dvě až tři minuty, dokud směs pěkně nezhnědne. Přimíchejte sójovou omáčku a vývar, přiveďte k varu a pět minut zvolna vařte.

2

Kukuřičnou mouku rozmíchejte se lžící vody, přidejte do pánve a míchejte, dokud směs nezhoustne. Osolte, opepřete a přidejte celé lístky bazalky. Slijte rýži a ji i směs z pánve rozdělte do čtyř misek.

Kouzelná přísada:
Způsob přípravy sójové omáčky – kvašení sójových bobů – sice nezní nejlákavěji, ovšem ten výsledek! I pár kapek umí proměnit bezbarvé jídlo v pochoutku. Ovšem pozor na to, aby vaše ,sójovka‘ byla opravdu  ze sójových bobů, a ne ze syntetických látek... Sójová omáčka Kikkoman vyráběná výhradně přírodní fermentací, v balení s praktickým odměřovacím uzávěrem, 150 ml okolo 39 Kč, prodává například Carrefour.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Po vlastní zkušenosti v Thajské kuchyni bych jen něžně poopravil : sojová omáčka do thajských jídel moc nepatří , používá se rýbí (k dostání ve všech Hypermárketech Exotic Food) je to vlastně Thajská sůl!

Anonym

Petre, je spoustu thajskych jidel, ktere se bez sojovky neobejdou, Ty tvoje zkusenosti asi moc horke nebudou...

Anonym

kdž tak ústřicová a maximálně sweet soya sauce k dochucení nudlových pokrmů a k pekinkgské kachně.Mohu doporučit opravdu sojovku ale,"DARK" nebo polosladkou od ABC na omelaty a vajíčka a v thjsku jsem již po osmé Pa Pa Petr

Anonym

Skusil som tento recept so sojovym masom a bolo to vyborne. Vsetkym doporucujem.

Eva Pasková

recept jsem připravila s mletým libovým hovězím masem a bylo to výborné!! Příprava je moc příjemná díky rychlosti a jednoduchosti.

Anonym

Toto jídlo je opravdu moc dobré už jsem ho vyzkoušela a celé mé rodině moc chutnal. Chválím toho kdo tento recept vymyslel.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit