Rychlá nízkotučná večeře. Jednoduché jídlo s výraznou chutí. Thajské maso je kombinace masa, čerstvé zeleniny a koření. Dokonale exotická kompozice chutí.
Suroviny
Postup
Rýži vařte čtvrt hodiny v osolené vodě. Zatímco se vaří, rozpalte v pánvi olej a dozlatova osmažte cibuli. Přimíchejte česnek a červenou papriku a smažte čtyři minuty, poté přidejte mleté maso a chilli a smažte další dvě až tři minuty, dokud směs pěkně nezhnědne. Přimíchejte sójovou omáčku a vývar, přiveďte k varu a pět minut zvolna vařte.
Kukuřičnou mouku rozmíchejte se lžící vody, přidejte do pánve a míchejte, dokud směs nezhoustne. Osolte, opepřete a přidejte celé lístky bazalky. Slijte rýži a ji i směs z pánve rozdělte do čtyř misek.
Kouzelná přísada:
Způsob přípravy sójové omáčky – kvašení sójových bobů – sice nezní nejlákavěji, ovšem ten výsledek! I pár kapek umí proměnit bezbarvé jídlo v pochoutku. Ovšem pozor na to, aby vaše ,sójovka‘ byla opravdu ze sójových bobů, a ne ze syntetických látek... Sójová omáčka Kikkoman vyráběná výhradně přírodní fermentací, v balení s praktickým odměřovacím uzávěrem, 150 ml okolo 39 Kč, prodává například Carrefour.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 35 receptů, ze kterých sestavíte kompletní thajské menu(35 receptů )
Komentáře