Rychlá nízkotučná večeře. Jednoduché jídlo s výraznou chutí.
Suroviny
Postup
Rýži vařte čtvrt hodiny v osolené vodě. Zatímco se vaří, rozpalte v pánvi olej a dozlatova osmažte cibuli. Přimíchejte česnek a červenou papriku a smažte čtyři minuty, poté přidejte mleté maso a chilli a smažte další dvě až tři minuty, dokud směs pěkně nezhnědne. Přimíchejte sójovou omáčku a vývar, přiveďte k varu a pět minut zvolna vařte.
Kukuřičnou mouku rozmíchejte se lžící vody, přidejte do pánve a míchejte, dokud směs nezhoustne. Osolte, opepřete a přidejte celé lístky bazalky. Slijte rýži a ji i směs z pánve rozdělte do čtyř misek.
Kouzelná přísada:
Způsob přípravy sójové omáčky – kvašení sójových bobů – sice nezní nejlákavěji, ovšem ten výsledek! I pár kapek umí proměnit bezbarvé jídlo v pochoutku. Ovšem pozor na to, aby vaše ,sójovka‘ byla opravdu ze sójových bobů, a ne ze syntetických látek... Sójová omáčka Kikkoman vyráběná výhradně přírodní fermentací, v balení s praktickým odměřovacím uzávěrem, 150 ml okolo 39 Kč, prodává například Carrefour.
Komentáře
Anonym
07.04.2006 09:37
Sojovka
Anonym
11.04.2006 11:32
Sojovka
Anonym
16.05.2006 11:44
sojovka
Anonym
29.08.2007 14:53
Apetit 7/04
Anonym
21.01.2008 19:26
sojove maso
Eva Pasková
09.04.2010 15:45
změna
Anonym
28.06.2010 18:49
Skvělé jídlo