Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajské maso
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1896 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 273 g
Tuky 48 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá nízkotučná večeře. Jednoduché jídlo s výraznou chutí. Thajské maso je kombinace masa, čerstvé zeleniny a koření. Dokonale exotická kompozice chutí. 

Suroviny

rýže 250 g
dlouhozrnná
olej 1 PL
nakrájená na drobno
česnek 1 stroužek
nasekaný
nakrájená na hrubo
krůta 500 g
mleté, možno nahradit mletým vepřovým
chilli sušené ½ ČL
sójová omáčka 2 PL
tmavá
lze nahradit hrubou moukou
bazalka hrst
vývar kuřecí 175 ml
sůl
pepř

Postup

1

Rýži vařte čtvrt hodiny v osolené vodě. Zatímco se vaří, rozpalte v pánvi olej a dozlatova osmažte cibuli. Přimíchejte česnek a červenou papriku a smažte čtyři minuty, poté přidejte mleté maso a chilli a smažte další dvě až tři minuty, dokud směs pěkně nezhnědne. Přimíchejte sójovou omáčku a vývar, přiveďte k varu a pět minut zvolna vařte.

2

Kukuřičnou mouku rozmíchejte se lžící vody, přidejte do pánve a míchejte, dokud směs nezhoustne. Osolte, opepřete a přidejte celé lístky bazalky. Slijte rýži a ji i směs z pánve rozdělte do čtyř misek.

Kouzelná přísada:
Způsob přípravy sójové omáčky – kvašení sójových bobů – sice nezní nejlákavěji, ovšem ten výsledek! I pár kapek umí proměnit bezbarvé jídlo v pochoutku. Ovšem pozor na to, aby vaše ,sójovka‘ byla opravdu  ze sójových bobů, a ne ze syntetických látek... Sójová omáčka Kikkoman vyráběná výhradně přírodní fermentací, v balení s praktickým odměřovacím uzávěrem, 150 ml okolo 39 Kč, prodává například Carrefour.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

28.06.2010 18:49
Toto jídlo je opravdu moc dobré už jsem ho vyzkoušela a celé mé rodině moc chutnal. Chválím toho kdo tento recept vymyslel.
09.04.2010 15:45
recept jsem připravila s mletým libovým hovězím masem a bylo to výborné!! Příprava je moc příjemná díky rychlosti a jednoduchosti.
21.01.2008 19:26
Skusil som tento recept so sojovym masom a bolo to vyborne. Vsetkym doporucujem.
29.08.2007 14:53
Recept se nachází v č. 7/04, str. 12
07.04.2006 09:37
Po vlastní zkušenosti v Thajské kuchyni bych jen něžně poopravil : sojová omáčka do thajských jídel moc nepatří , používá se rýbí (k dostání ve všech Hypermárketech Exotic Food) je to vlastně Thajská sůl!
11.04.2006 11:32
Petre, je spoustu thajskych jidel, ktere se bez sojovky neobejdou, Ty tvoje zkusenosti asi moc horke nebudou...
16.05.2006 11:44
kdž tak ústřicová a maximálně sweet soya sauce k dochucení nudlových pokrmů a k pekinkgské kachně.Mohu doporučit opravdu sojovku ale,"DARK" nebo polosladkou od ABC na omelaty a vajíčka a v thjsku jsem již po osmé Pa Pa Petr

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...