Anglické brambory
Suroviny
Postup
1
Předehřejte gril v troubě nebo ji rozpalte na maximum. Ve velké pánvi nebo v širším kastrolu pořádně rozehřejte olej a vhoďte na ni mleté maso (pozor, zpočátku bude prskat) a hned potom houby. Pět minut opékejte na vysokém plameni a vařečkou přitom rozmělňujte hrudky, aby se směs pokud možno stejnoměrně opékala a nezůstaly v ní žádné růžové kousky. Z masa by se také měla uvolňovat šťáva.
2
Přidejte nakládaná rajčata, worcesterskou omáčku a rozdrobenou bujonovou kostku. Vařte do zhoustnutí, asi dvacet minut. Případně dosolte (pozor - kostka bývá dost slaná) a opepřete.
3
Všechno přemístěte do nízké zapékací misky a nahoru rozložte připravená kolečka brambor. Grilujte asi deset minut, dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Masový koláč podávejte s brokolicí nebo fazolkami, dušenými na másle nebo v páře.
Komentáře