Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 912 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 160 g
Tuky 15 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Anglické brambory

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
500 g
hovězí mleté maso libové, lze nahradit jehněčím
žampiony 250 g
pokrájené na plátky
400 g
nakládaná rajčata s bylinkami krájená
1 ČL
worcestrová omáčka
vývar hovězí 1 kostka
brambory 800 g
uvařená z brambor, nakrájená na plátky, předsmažená
sůl
na dohucení
pepř
na dochucení
1. Předehřejte gril v troubě nebo ji rozpalte na maximum. Ve velké pánvi nebo v širším kastrolu pořádně rozehřejte olej a vhoďte na ni mleté maso (pozor, zpočátku bude prskat) a hned potom houby. Pět minut opékejte na vysokém plameni a vařečkou přitom rozmělňujte hrudky, aby se směs pokud možno stejnoměrně opékala a nezůstaly v ní žádné růžové kousky. Z masa by se také měla uvolňovat šťáva.

2. Přidejte nakládaná rajčata, worcesterskou omáčku a rozdrobenou bujonovou kostku. Vařte do zhoustnutí, asi dvacet minut. Případně dosolte (pozor - kostka bývá dost slaná) a opepřete.

3. Všechno přemístěte do nízké zapékací misky a nahoru rozložte připravená kolečka brambor. Grilujte asi deset minut, dokud brambory nezezlátnou a nebudou křupavé. Masový koláč podávejte s brokolicí nebo fazolkami, dušenými na másle nebo v páře.

Komentáře

Obchod Apetit