Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2019 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 159 g
Tuky 87 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadné, hravé a neodolatelně dobré. Masové kuličky najdeme téměř v každé světové kuchyni, vyzkoušejte tuto voňavou variantu. 

Související recepty

Suroviny

vepřové s hovězím
vejce 1 ks
sůl
pepř
olej 2 PL
Na omáčku
vývar kuřecí 300 ml
jarní cibulka 4 ks
na šikmá kolečka
hořčice kremžská 2 PL
med 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Maso smíchejte se solí, pepřem a vajíčkem. Uhněťte kuličky a osmažte je na oleji.

2

Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a směs přilijte na pánev. Promíchejte, zmírněte oheň a pět minut duste. Vmíchejte smetanu i cibulky a lehce prohřejte. Dosolte a opepřete. Uchovejte v teple.

3

Špagety uvařte ve velkém množství osolené vody tak, aby zůstaly pevné na skus.

4

Na talíř dejte porci špaget a kuliček a zalijte trochou omáčky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

19.02.2009 17:36
Jakou konzistenci má mít ta omáčka? Bylo to výborné, nicméně sem měl pocit, že by měla být více hustá, jsem to měl spíše jako polévku :-/
18.03.2009 15:39
ja sem do omacky nasypala hotovou Jisku.. tim se hodne zahustila :) kdyz neni po ruce jiska, tak smichej hladkou vodu s moukou a pridej do omacky, vysledek je stejny :)
09.02.2008 07:52
Do kuliček bych přidala trochu strouhanky aby kuličky lépe drželi tvar.
09.12.2007 20:04
taky nám moc chutnalo. doporučuji i s bramborovou kaší.
26.03.2007 20:11
tento recept dělám od přečtení v různých obmněnách,ale co se fakt osvědčilo- do "těsta" na kuličky přidat trochu taveného sýra,jen jemně rozmělnit,natrhané lístky čerstvé bazalky a trošek hl. mouky...a někdy jsem přidala lžičku hořčice,přestože je v omáčce...je to bájo :)
14.03.2007 11:23
jako milovník těstovin všeho druhu jsem tento recept ohodnotil jako jeden z nejlepších jaký jsem kdy jedl..vážně špica DOPORUČUJI
16.07.2007 20:18
ačkoliv nejím karbanátky, tohle mi moc chutnalo. i přítel si pomlaskával. Chuť je to zajímavá, nezvyklá. Masové kuličky jsem trochu vylepšila - přidala bazalku a zelenou petrželku. Ani jsem neměla smetanu do omáčky. Posypali jsme to strouhaným sýrem. Díky
24.02.2006 12:13
Toto jídlo se stalo naší domácí klasikou. Jediný problém je, že ho přítel skoro celé sní ještě když se k té večeři ohřívá na sporáku...:)))

Apetit magazín