Snadné, hravé a neodolatelně dobré. Masové kuličky najdeme téměř v každé světové kuchyni, vyzkoušejte tuto voňavou variantu.
Suroviny
hovězí maso mleté
300
g
vepřové s hovězím
vejce
1
ks
sůl
pepř
olej
2
PL
Na omáčku
vývar kuřecí
300
ml
zakysaná smetana
3
PL
jarní cibulka
4
ks
na šikmá kolečka
špagety (těstoviny)
350
g
hořčice kremžská
2
PL
med
1
PL
sůl
pepř
Postup
1
Maso smíchejte se solí, pepřem a vajíčkem. Uhněťte kuličky a osmažte je na oleji.
2
Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a směs přilijte na pánev. Promíchejte, zmírněte oheň a pět minut duste. Vmíchejte smetanu i cibulky a lehce prohřejte. Dosolte a opepřete. Uchovejte v teple.
3
Špagety uvařte ve velkém množství osolené vody tak, aby zůstaly pevné na skus.
4
Na talíř dejte porci špaget a kuliček a zalijte trochou omáčky.
Komentáře