Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2019 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 159 g
Tuky 87 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadné, hravé a neodolatelně dobré. Masové kuličky najdeme téměř v každé světové kuchyni, vyzkoušejte tuto voňavou variantu. 

Suroviny

vepřové s hovězím
vejce 1 ks
sůl
pepř
olej 2 PL
Na omáčku
vývar kuřecí 300 ml
jarní cibulka 4 ks
na šikmá kolečka
hořčice kremžská 2 PL
med 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Maso smíchejte se solí, pepřem a vajíčkem. Uhněťte kuličky a osmažte je na oleji.

2

Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a směs přilijte na pánev. Promíchejte, zmírněte oheň a pět minut duste. Vmíchejte smetanu i cibulky a lehce prohřejte. Dosolte a opepřete. Uchovejte v teple.

3

Špagety uvařte ve velkém množství osolené vody tak, aby zůstaly pevné na skus.

4

Na talíř dejte porci špaget a kuliček a zalijte trochou omáčky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

19.02.2009 17:36
Jakou konzistenci má mít ta omáčka? Bylo to výborné, nicméně sem měl pocit, že by měla být více hustá, jsem to měl spíše jako polévku :-/
18.03.2009 15:39
ja sem do omacky nasypala hotovou Jisku.. tim se hodne zahustila :) kdyz neni po ruce jiska, tak smichej hladkou vodu s moukou a pridej do omacky, vysledek je stejny :)
09.02.2008 07:52
Do kuliček bych přidala trochu strouhanky aby kuličky lépe drželi tvar.
09.12.2007 20:04
taky nám moc chutnalo. doporučuji i s bramborovou kaší.
26.03.2007 20:11
tento recept dělám od přečtení v různých obmněnách,ale co se fakt osvědčilo- do "těsta" na kuličky přidat trochu taveného sýra,jen jemně rozmělnit,natrhané lístky čerstvé bazalky a trošek hl. mouky...a někdy jsem přidala lžičku hořčice,přestože je v omáčce...je to bájo :)
14.03.2007 11:23
jako milovník těstovin všeho druhu jsem tento recept ohodnotil jako jeden z nejlepších jaký jsem kdy jedl..vážně špica DOPORUČUJI
16.07.2007 20:18
ačkoliv nejím karbanátky, tohle mi moc chutnalo. i přítel si pomlaskával. Chuť je to zajímavá, nezvyklá. Masové kuličky jsem trochu vylepšila - přidala bazalku a zelenou petrželku. Ani jsem neměla smetanu do omáčky. Posypali jsme to strouhaným sýrem. Díky
24.02.2006 12:13
Toto jídlo se stalo naší domácí klasikou. Jediný problém je, že ho přítel skoro celé sní ještě když se k té večeři ohřívá na sporáku...:)))

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč