0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavé masové kuličky

Voňavé masové kuličky

4.4 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2019 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 159 g
Tuky 87 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadné, hravé a neodolatelně dobré. Masové kuličky najdeme téměř v každé světové kuchyni, vyzkoušejte tuto voňavou variantu. 

Suroviny

hovězí maso mleté 300 g
vepřové s hovězím
vejce 1 ks
sůl
pepř
olej 2 PL
Na omáčku
vývar kuřecí 300 ml
zakysaná smetana 3 PL
jarní cibulka 4 ks
na šikmá kolečka
špagety (těstoviny) 350 g
hořčice kremžská 2 PL
med 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Maso smíchejte se solí, pepřem a vajíčkem. Uhněťte kuličky a osmažte je na oleji.

2

Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a směs přilijte na pánev. Promíchejte, zmírněte oheň a pět minut duste. Vmíchejte smetanu i cibulky a lehce prohřejte. Dosolte a opepřete. Uchovejte v teple.

3

Špagety uvařte ve velkém množství osolené vody tak, aby zůstaly pevné na skus.

4

Na talíř dejte porci špaget a kuliček a zalijte trochou omáčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Toto jídlo se stalo naší domácí klasikou. Jediný problém je, že ho přítel skoro celé sní ještě když se k té večeři ohřívá na sporáku...:)))

Anonym

jako milovník těstovin všeho druhu jsem tento recept ohodnotil jako jeden z nejlepších jaký jsem kdy jedl..vážně špica DOPORUČUJI

Anonym

ačkoliv nejím karbanátky, tohle mi moc chutnalo. i přítel si pomlaskával. Chuť je to zajímavá, nezvyklá. Masové kuličky jsem trochu vylepšila - přidala bazalku a zelenou petrželku. Ani jsem neměla smetanu do omáčky. Posypali jsme to strouhaným sýrem. Díky

Anonym

tento recept dělám od přečtení v různých obmněnách,ale co se fakt osvědčilo- do "těsta" na kuličky přidat trochu taveného sýra,jen jemně rozmělnit,natrhané lístky čerstvé bazalky a trošek hl. mouky...a někdy jsem přidala lžičku hořčice,přestože je v omáčce...je to bájo :)

Anonym

Do kuliček bych přidala trochu strouhanky aby kuličky lépe drželi tvar.

Robin Durec

Jakou konzistenci má mít ta omáčka? Bylo to výborné, nicméně sem měl pocit, že by měla být více hustá, jsem to měl spíše jako polévku :-/

Anonym

ja sem do omacky nasypala hotovou Jisku.. tim se hodne zahustila :) kdyz neni po ruce jiska, tak smichej hladkou vodu s moukou a pridej do omacky, vysledek je stejny :)

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit