Odvažte se a zkombinujte suroviny, které by vás do polévky nenapadlo dát. Výsledek vás okouzlí!
Lehké polévky jsou skvělé pro jarní detoxikaci a osvěžení chuťových buněk. Aby měly polévky z jarní zeleniny léčivé účinky, vařte čerstvé suroviny jen krátce. Ochutnejte avokádovou polévku guacamole s marinovanou cibulí nebo jarní zeleninovou polévku s hráškem, pórkem a cuketkou. Ředkvičková polévka zlehka zaštípe na jazyku. Zužitkujete do ní i listy ředkviček, nic nepřijde nazmar. Vývar s citronem zahuštěný vejci byste neměli ohřívat, ale je tak lahodný, že od oběda stejně nic nezbude. Polévku se šunkou oživte zelenými listy špenátu a hlávkového salátu. Když potřebujete povzbudit a zahřát, dejte si pikantní kuřecí vývar se zázvorem a chilli.
Recepty na nápadité jarní polévky najdete v dubnovém vydání časopisu Apetit.