Cuketová chlazená polévka s mátou

Cuketová chlazená polévka s mátou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1044 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 93 g
Tuky 46 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Uvařeno předem

Suroviny

cuketa 1 kg
na kostičky
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
na kostičky
čaj 1 ks
sáčkový mátový čaj
vývar zeleninový 1.3 l
máta 3 lístek
smetana 4 PL
sůl
pepř

1Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli, zakryjte pokličkou a na mírném ohni ji asi 2 minuty duste, až změkne. Přidejte cukety a sušenou mátu vysypanou ze sáčku, dobře promíchejte, znovu zakryjte a na mírném ohni duste asi 6 minut, až jsou cukety měkké.

2Přilijte vývar, přiveďte k varu, pak oheň zmírněte a vývar pomalu vařte. Přisypejte lístky čerstvé máty, pak pod pokličkou vařte na mírném ohni zhruba 5 minut. Stáhněte z ohně a po vychladnutí rozmixujte. Voňavou polévku můžete podávat při pokojové teplotě či úplně vychlazenou (čtyři hodiny nebo i přes noc).

3Před podáváním ještě ochuťte pepřem a solí. Podávejte ozdobenou lžící smetany, s čerstvým celozrnným pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit