Polévku uvaříte předem a když vystydne, vůbec to nevadí! Skvělá bude i tak.
Postup
Ve velkém hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli, zakryjte pokličkou a na mírném ohni ji asi 2 minuty duste, až změkne. Přidejte cukety a sušenou mátu vysypanou ze sáčku, dobře promíchejte, znovu zakryjte a na mírném ohni duste asi 6 minut, až jsou cukety měkké.
Přilijte vývar, přiveďte k varu, pak oheň zmírněte a vývar pomalu vařte. Přisypejte lístky čerstvé máty, pak pod pokličkou vařte na mírném ohni zhruba 5 minut. Stáhněte z ohně a po vychladnutí rozmixujte. Voňavou polévku můžete podávat při pokojové teplotě či úplně vychlazenou (čtyři hodiny nebo i přes noc).
Před podáváním ještě ochuťte pepřem a solí. Podávejte ozdobenou lžící smetany, s čerstvým celozrnným pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- Cuketová polévka – rychlé letní jídlo mnoha chutí a podob(10 receptů )
Komentáře