Chystáte oslavu a nevíte, co připravit, aby pohoštění bylo chutné a zároveň zábavné? Originálním pohoštěním je zcela jistě fondue. A pokud si snad nevíte rady s jeho přípravou, Pražský kulinářský institut vám poradí, jak na to. Vše vás zde naučí šéfkuchař Jean-Paul Manzac, majitel restaurace Brasserie M.
Fondue se připravuje ze dvou druhů sýra a trochy vína ve speciálním kotlíku, do kterého se namáčí chléb. Tento ‚kotlík plný voňavého sýra‘ vznikl ve Švýcarsku v 18. století a pochutnávali si na něm skoro v každé průměrné domácnosti.
V dnešní době fondue představuje klasickou zábavu labužníků. Fantazii se při jeho přípravě meze nekladou, dnes je k dispozici nejen sýrová omáčka a chléb, ale můžete si také společně na vidličkách osmažit maso nebo si je uvařit ve vývaru. A samozřejmě můžete připravit i čokoládové fondue s kousky ovoce.
Využijte naší slevy na kurzy vaření a přijďte se podívat do Pražského kulinářského institutu!
Dobrou chuť přeje klub Apetit!