0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrové fondue s hruškovicí

Sýrové fondue
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrové fondue s hruškovicí

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3681 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 189 g
Tuky 215 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete se cítit jako na horách ve Švýcarsku? Připravte sýrové fondue.

Suroviny

česnek 1 stroužek
oloupaný
víno bílé 300 ml
škrob 3 ČL
kukuřičný (maizena)
hruškovice 40 ml
1 panák, lze nahradit třešňovicí
sýr gruyère 400 g
nastrouhaný nahrubo
sýr 400 g
Vacherin, Appenzeller nebo Ementaler, nastrouhaný nahrubo
muškátový oříšek 1 špetka
K podávání
bageta 2 ks
francouzská, nakrájená na kostičky
cibule nakládaná
rajčata cherry 300 g
jablko 2 ks
lze nahradit hruškami, na klínky

Postup

1

Nádobu na fondue vytřete česnekem, zbylý česnek můžete nasekat nahrubo a přidat dovnitř.

2

Víno prošlehejte se škrobem, přilijte alkohol a vše vlijte do nádoby na fondue.

3

Postavte na sporák, přiveďte k varu a ztlumte plamen. Přisypávejte sýr a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

4

Okořeňte muškátovým oříškem.

5

Sejměte z plotny a postavte do stojánku nad hořák a udržujte tak fondue horké.

Podávejte s pečivem, cibulkami, rajčátky a jablky a dlouhými vidličkami k napichování a namáčení do horké sýrové směsi. 

Související články

Fondue: sýrové nebe
  • Tipy a triky

Fondue: sýrové nebe

Představte si lahodný sýr v jedné z jeho nejlepších podob – jemné sýrové omáčce rozpouštějící se na jazyku. Fondue dává jídlu nový rozměr. Vybírejte z oblíbených sýrů a připravte si nevšední večeři dle své chuti. Sýrové fondue si nejlépe...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit