Chcete se cítit jako na horách ve Švýcarsku? Připravte sýrové fondue s hruškovicí. Základem je pochopitelně vybrat ty nejlepší sýry a pak už je jen roztopit a vychutnat. Lahoda na jazyku.
Suroviny
Postup
Nádobu na fondue vytřete česnekem, zbylý česnek můžete nasekat nahrubo a přidat dovnitř.
Víno prošlehejte se škrobem, přilijte alkohol a vše vlijte do nádoby na fondue.
Postavte na sporák, přiveďte k varu a ztlumte plamen. Přisypávejte sýr a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
Okořeňte muškátovým oříškem.
Sejměte z plotny a postavte do stojánku nad hořák a udržujte tak fondue horké.
Podávejte s pečivem, cibulkami, rajčátky a jablky a dlouhými vidličkami k napichování a namáčení do horké sýrové směsi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14 receptů pro milovníky sýrových omáček(13 receptů )
- Pozdrav z hor: 15 receptů od pravých horalů(15 receptů )