0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrové fondue s hruškovicí

Sýrové fondue
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrové fondue s hruškovicí

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3681 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 189 g
Tuky 215 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete se cítit jako na horách ve Švýcarsku? Připravte sýrové fondue.

Suroviny

česnek 1 stroužek
oloupaný
víno bílé 300 ml
škrob 3 ČL
kukuřičný (maizena)
hruškovice 40 ml
1 panák, lze nahradit třešňovicí
sýr gruyère 400 g
nastrouhaný nahrubo
sýr 400 g
Vacherin, Appenzeller nebo Ementaler, nastrouhaný nahrubo
muškátový oříšek 1 špetka
K podávání
bageta 2 ks
francouzská, nakrájená na kostičky
cibule nakládaná
rajčata cherry 300 g
jablko 2 ks
lze nahradit hruškami, na klínky

Postup

1

Nádobu na fondue vytřete česnekem, zbylý česnek můžete nasekat nahrubo a přidat dovnitř.

2

Víno prošlehejte se škrobem, přilijte alkohol a vše vlijte do nádoby na fondue.

3

Postavte na sporák, přiveďte k varu a ztlumte plamen. Přisypávejte sýr a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

4

Okořeňte muškátovým oříškem.

5

Sejměte z plotny a postavte do stojánku nad hořák a udržujte tak fondue horké.

Podávejte s pečivem, cibulkami, rajčátky a jablky a dlouhými vidličkami k napichování a namáčení do horké sýrové směsi. 

Související články

Fondue: sýrové nebe
  • Tipy a triky

Fondue: sýrové nebe

Představte si lahodný sýr v jedné z jeho nejlepších podob – jemné sýrové omáčce rozpouštějící se na jazyku. Fondue dává jídlu nový rozměr. Vybírejte z oblíbených sýrů a připravte si nevšední večeři dle své chuti. Sýrové fondue si nejlépe...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit