Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrové fondue s hruškovicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 13
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3681 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 189 g
Tuky 215 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete se cítit jako na horách ve Švýcarsku? Připravte sýrové fondue s hruškovicí. Základem je pochopitelně vybrat ty nejlepší sýry a pak už je jen roztopit a vychutnat. Lahoda na jazyku.

Související recepty

Suroviny

česnek 1 stroužek
oloupaný
škrob 3 ČL
kukuřičný (maizena)
hruškovice 40 ml
1 panák, lze nahradit třešňovicí
nastrouhaný nahrubo
sýr 400 g
Vacherin, Appenzeller nebo Ementaler, nastrouhaný nahrubo
K podávání
bageta 2 ks
francouzská, nakrájená na kostičky
rajčata cherry 300 g
lze nahradit hruškami, na klínky

Postup

1

Nádobu na fondue vytřete česnekem, zbylý česnek můžete nasekat nahrubo a přidat dovnitř.

2

Víno prošlehejte se škrobem, přilijte alkohol a vše vlijte do nádoby na fondue.

3

Postavte na sporák, přiveďte k varu a ztlumte plamen. Přisypávejte sýr a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.

4

Okořeňte muškátovým oříškem.

5

Sejměte z plotny a postavte do stojánku nad hořák a udržujte tak fondue horké.

Podávejte s pečivem, cibulkami, rajčátky a jablky a dlouhými vidličkami k napichování a namáčení do horké sýrové směsi. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín