0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajské fondue z kraje Valais

Rajské fondue z kraje Valais

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2858 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 192 g
Tuky 160 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odlehčená verze z jižního Švýcarska nabízí hned několik plus: nezatíží žaludek tolik jako klasické fondue, má svěží chuť... a spoustu lahodných ,příkrmů‘.

Suroviny

sýr 800 g
sýr vhodný na fondue
rajčatová passata - pyré 400 g
lze nahradit čerstvými rajčaty podušenými na troše másla a bylinkách
bylinky 1 hrst
dle chuti - tymián, dobromysl, bazalka
K podáváni
pepř
brambory 800 g
drobné, uvařené
sůl
nakládané
jarní cibulka
nakládané

Postup

1
V hrnci na fondue nechte rozpustit sýr (pokud chcete nejdřív zkusit klasiku bez rajčat, vytřete nádobu česnekem). Nádobu nevymazávejte tukem, sýr je dost tučný sám o sobě.
2
Postupně k rozpuštěnému sýru přimíchávejte víno, rajčata a bylinky. Ochutnejte a případně po libosti dochuťte. Okamžitě neste na stůl.
3

Podávejte s bramborami, které u tohoto receptu poslouží místo tradičního chleba: napichujte je na vidličku a máčejte v sýrovo-rajčatové směsi. Pro vyvážení chutí i žaludku pilně přikusujte cibulky a okurky a zapíjejte bílým vínem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.2/05, str.39

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč