Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajské fondue z kraje Valais

Rajské fondue z kraje Valais

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2858 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 192 g
Tuky 160 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odlehčená verze z jižního Švýcarska nabízí hned několik plus: nezatíží žaludek tolik jako klasické fondue, má svěží chuť... a spoustu lahodných ,příkrmů‘.

Suroviny

sýr 800 g
sýr vhodný na fondue
rajčatová passata - pyré 400 g
lze nahradit čerstvými rajčaty podušenými na troše másla a bylinkách
bylinky 1 hrst
dle chuti - tymián, dobromysl, bazalka
K podáváni
pepř
drobné, uvařené
sůl
nakládané
jarní cibulka
nakládané

Postup

1
V hrnci na fondue nechte rozpustit sýr (pokud chcete nejdřív zkusit klasiku bez rajčat, vytřete nádobu česnekem). Nádobu nevymazávejte tukem, sýr je dost tučný sám o sobě.
2
Postupně k rozpuštěnému sýru přimíchávejte víno, rajčata a bylinky. Ochutnejte a případně po libosti dochuťte. Okamžitě neste na stůl.
3

Podávejte s bramborami, které u tohoto receptu poslouží místo tradičního chleba: napichujte je na vidličku a máčejte v sýrovo-rajčatové směsi. Pro vyvážení chutí i žaludku pilně přikusujte cibulky a okurky a zapíjejte bílým vínem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:35
Recept se nachází v č.2/05, str.39

Apetit magazín