Odlehčená verze z jižního Švýcarska nabízí hned několik plus: nezatíží žaludek tolik jako klasické fondue, má svěží chuť... a spoustu lahodných ,příkrmů‘.
Suroviny
Postup
1
V hrnci na fondue nechte rozpustit sýr (pokud chcete nejdřív zkusit klasiku bez rajčat, vytřete nádobu česnekem). Nádobu nevymazávejte tukem, sýr je dost tučný sám o sobě.
2
Postupně k rozpuštěnému sýru přimíchávejte víno, rajčata a bylinky. Ochutnejte a případně po libosti dochuťte. Okamžitě neste na stůl.
3
Podávejte s bramborami, které u tohoto receptu poslouží místo tradičního chleba: napichujte je na vidličku a máčejte v sýrovo-rajčatové směsi. Pro vyvážení chutí i žaludku pilně přikusujte cibulky a okurky a zapíjejte bílým vínem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů )
Komentáře