Rajské fondue z kraje Valais

Rajské fondue z kraje Valais

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 998 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 176 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odlehčená verze z jižního Švýcarska nabízí hned několik plus: nezatíží žaludek tolik jako klasické fondue, má svěží chuť... a spoustu lahodných ,příkrmů‘.

Suroviny

800 g
sýr na fondue
víno bílé 200 ml
rajčatové pyré 400 g
lze nahradit čerstvými rajčaty podušenými na troše másla a bylinkách
bylinky hrst
dle chuti - tymián, dobromysl, bazalka
K podáváni
brambory 800 g
drobné, uvařené
okurka
nakládané
jarní cibulka
nakládané
1. V hrnci na fondue nechte rozpustit sýr (pokud chcete nejdřív zkusit klasiku bez rajčat, vytřete nádobu česnekem). Nádobu nevymazávejte tukem, sýr je dost tučný sám o sobě.

2. Postupně k rozpuštěnému sýru přimíchávejte víno, rajčata a bylinky. Ochutnejte a případně po libosti dochuťte. Okamžitě neste na stůl.

3. Podávejte s bramborami, které u tohoto receptu poslouží místo tradičního chleba: napichujte je na vidličku a máčejte v sýrovo-rajčatové směsi. Pro vyvážení chutí i žaludku pilně přikusujte cibulky a okurky a zapíjejte bílým vínem.

Komentáře

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit