0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4034 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 289 g
Tuky 242 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak snadné, a přitom efektní! Jen mějte plamen pod nádobou na fondue pod neustálým dozorem – anebo do ní postavte misku s vodou a dál čokoládu prohřívejte na vodní lázni, aby se nic nepřipálilo.

Suroviny

ovoce 1 kg
čerstvé
para ořechy 100 g

Postup

1

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přelijte ji do misky na fondue.

2

Ovoce očistěte a pokrájejte, ořechy nasekejte. Všechno nasypte do misky a spolu s čokoládou přineste na stůl.

3

Každý z hostů si s pomocí napichovátek na fondue namáčí ovoce v čokoládě a obaluje v nasekaných ořechách.

Vymýšlejte si!
Na fondue použijte jakoukoli čokoládu, kterou máte rádi – může být hořká, mléčná i bílá. Fantazii se meze nekladou ani při výběru ovoce: zkuste ananas, švestky, hroznové víno, jahody, banán...

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Anonym

Ahoj, nevíte kde by se dal koupit set na malé fondue?...

Anonym

Všude...koukni na net a zadej do vyhledavače třeba "čokoládové fondue" vyjede ti plno možností od 200,- do tisíců...

Anonym

jo, díky za radu, ale z těch dvěstě tisíc není relevantní snad ani jeden. Pracovat s internetovým vyhledavačem fakt umím. Uvítala bych pouze osobní zkušenost.

Anonym

Zrovna předevčírem jsem koupila fondue set, vyšlo mě to asi na 240 Kč. Jestli jsi z Prahy, tak si zajeď do Kika na Proseku, mají tam asi tři levnější varianty fondue setů (do těch 350 Kč), z kterých si jistě už vybereš.

Anonym

Ahoj ja jsem koupil fondue set s lihovym varicem s kterym mam vyborne zkusenosti normalne v supermarketu. Cena 350,-

Anonym

Recept se nachází v č.10/05, str.52

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč