0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fondue s růžičkovou kapustou

Fondue s růžičkovou kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fondue s růžičkovou kapustou

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2396 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 41 g
Tuky 151 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do rozpuštěného sýra nemusíte namáčet jen chleba. Růžičková kapusta je mnohem zdravější, v kombinaci se slaninou navíc dodá fondue další chuťový rozměr.

Suroviny

slanina 100 g
plátková, lze vynechat
olivový olej ½ PL
nastrouhaný
nastrouhaný
škrob 1,5 ČL
česnek 1 stroužek
prolisovaný
třešňovice 1 PL
lze vynechat
chleba
na kostky na namáčení

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200 °C. 

2

Ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě rychle povařte růžičkovou kapustu asi 2 minuty, slijte a propláchněte studenou vodou, abyste zastavili zbytkový var. 

3

Nechte dobře okapat. 

4

Plátky slaniny překrojte na menší kousky podle počtu kapustiček. 

5

Kapustičky zabalte do slaniny a zajistěte párátkem nebo špejlí, chcete-li pak pomocí špejle kapustičky rovnou namáčet ve fondue. 

6

Pokapejte je trochou olivového oleje a pečte v rozehřáté troubě 15–20 minut.

7

Mezitím nastrouhané sýry promíchejte se škrobem. 

8

V silnostěnném těžším hrnci smíchejte víno a prolisovaný česnek a přiveďte na pomalém plameni téměř k varu.

9

Pak postupně vsypte za důkladného míchání emmentaler. Postupujte po dávkách, další sýr přidávejte, až když se předchozí dávka úplně rozpustí. Totéž zopakujte s gruyèrem. Na závěr vmíchejte pálenku.

10

Obsah hrnce přilijte do nádoby na fondue a umístěte nad zdroj tepla, bez něj fondue rychle tuhne. 

11

Kolem rozmístěte kostičky chleba a kapustičky obalené slaninou a podávejte. Každý stolovník si svůj kousek namočí v horkém sýru.

NĚCO NAVÍC
Fondue můžete připravit i ve vodní lázni, a zabránit tak riziku, že se sýry s vínem nespojí.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč