0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Top Gastro 2009 provoní káva

koláče a donuty
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zítra začne na pražském výstavišti třetí ročník veletrhu věnovaného gastronimii a všemu, co s ní souvisí. Kromě průzkumu novinek a zajímavostí můžete na veletrhu obdivovat i baristy, kteří budou soutěžit o titul Mistra kávy. Zároveň s veletrhem Top Gastro 2009 proběhne veletrh cestovního ruchu Holiday World 2009 a specializovaného veletrhu golfu a golfového turismu Golf World Prague. Můžete si tak nejen dovybavit ledničku, ale rovnou naplánovat dovolenou.

V rámci veletrhu Top Gastro se můžete těšit na prezentaci sýrových, masových či sladkých pochoutek, netradičních specialit mezinárodní kuchyně či zcela osvědčených receptur České republiky. Ochutnávat, objevovat a čerpat inspiraci můžete hned ve třech pavilonech (Křižíkovy pavilony C, D, E). Máte-li ale slabost pro nápoje, zaměřte se na speciální nápojový pavilon – Křižíkův pavilon D –, kde na vás bude čekat pestrá nabídka produktů pivovarů, vinařů a dalších producentů alkoholických i nealkoholických nápojů.

Vypálí Praha Brnu kávový rybník?

Soutěž zvanou Mistr kávy 2008 bude opět pořádat první škola kávy v České republice – Škola kávy. Nejlepší baristé z ČR se v ní utkají o možnost stát se reprezentantem na mistrovství světa baristů v Atlantě. Navíc se pod její taktovkou pokusí 80 baristů vytvořit největší šálek cappuccina na světě o objemu celých 2009 litrů, a vytvořit tak světový rekord. Pokud se jim to podaří, vypálí rybník svým kolegům na festivalu kávy v Brně. Pokus o vytvoření světového rekordu proběhne v sobotu 7. února, zkouška, která se stane zároveň pokusem o vytvoření českého rekordu, se bude konat ve čtvrtek 5. února.

Na veletrhu nebude chybět ani Czech Carving Studio, které vám předvede, co všechno se dá vykouzlit z ovoce a zeleniny. U jejich stánku budete mít možnost zakoupit za symbolických 30 Kč Kouzelné jablíčko s vyřezanám motivem. Výtěžek z prodeje jablíček, která jsou ošetřena proti hnědnutí a zabalena do ozdobných sáčků, poputuje na charitativní účely NF Kapky naděje.

Více na www.top-gastro.cz

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč