Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Top Gastro 2009 provoní káva

koláče a donuty
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zítra začne na pražském výstavišti třetí ročník veletrhu věnovaného gastronimii a všemu, co s ní souvisí. Kromě průzkumu novinek a zajímavostí můžete na veletrhu obdivovat i baristy, kteří budou soutěžit o titul Mistra kávy. Zároveň s veletrhem Top Gastro 2009 proběhne veletrh cestovního ruchu Holiday World 2009 a specializovaného veletrhu golfu a golfového turismu Golf World Prague. Můžete si tak nejen dovybavit ledničku, ale rovnou naplánovat dovolenou.

V rámci veletrhu Top Gastro se můžete těšit na prezentaci sýrových, masových či sladkých pochoutek, netradičních specialit mezinárodní kuchyně či zcela osvědčených receptur České republiky. Ochutnávat, objevovat a čerpat inspiraci můžete hned ve třech pavilonech (Křižíkovy pavilony C, D, E). Máte-li ale slabost pro nápoje, zaměřte se na speciální nápojový pavilon – Křižíkův pavilon D –, kde na vás bude čekat pestrá nabídka produktů pivovarů, vinařů a dalších producentů alkoholických i nealkoholických nápojů.

Vypálí Praha Brnu kávový rybník?

Soutěž zvanou Mistr kávy 2008 bude opět pořádat první škola kávy v České republice – Škola kávy. Nejlepší baristé z ČR se v ní utkají o možnost stát se reprezentantem na mistrovství světa baristů v Atlantě. Navíc se pod její taktovkou pokusí 80 baristů vytvořit největší šálek cappuccina na světě o objemu celých 2009 litrů, a vytvořit tak světový rekord. Pokud se jim to podaří, vypálí rybník svým kolegům na festivalu kávy v Brně. Pokus o vytvoření světového rekordu proběhne v sobotu 7. února, zkouška, která se stane zároveň pokusem o vytvoření českého rekordu, se bude konat ve čtvrtek 5. února.

Na veletrhu nebude chybět ani Czech Carving Studio, které vám předvede, co všechno se dá vykouzlit z ovoce a zeleniny. U jejich stánku budete mít možnost zakoupit za symbolických 30 Kč Kouzelné jablíčko s vyřezanám motivem. Výtěžek z prodeje jablíček, která jsou ošetřena proti hnědnutí a zabalena do ozdobných sáčků, poputuje na charitativní účely NF Kapky naděje.

Více na www.top-gastro.cz

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...