Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

4 nej nápady, jak využít zbylou kávu

Káva z french pressu
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Kdo řekl, že vše dobré z kávy končí vypitím horkého šálku, ten se šeredně zmýlil. I studená káva z rána nebo použitý lógr se dá zužitkovat – na těle, v receptech nebo při zahradničení.

 

Nová příchuť chili

Při vaření chili con carne přilejte ke směsi během dušení trochu zbylé kávy. Ta dodá receptu krásnou vůni, tmavší barvu a zajímavou příchuť. Nebojte se experimentovat. Jen si vzpomeňte na film Čokoláda!

Mražené kostičky

Zbylou kávu bez mléka můžete i zamrazit. Kostičky se pak hodí do ledové kávy nebo do latté. Můžete je i rozdrtit v mixéru, a připravit si tak domácí frappé.

káva

Kávový peeling

Nevyhazujte ani použitou mletou kávu. Zbylý lógr totiž funguje jako přírodní tělový a pleťový peeling úplně báječně.

  • Smíchejte ho s olivovým olejem a natírejte hlavně na problematická místa – nejlépe tam, kde se vám objevuje celulitida.
  • S lógrem si můžete namíchat i pleťovou masku, stačí jen přidat med, mléko a hořké kakao do lepivé, ale stále tekuté konzistence. Masku nanášejte maximálně jednou za 14 dní.

Hnojivo

Zbylá káva je perfektním hnojivem pro všechny rostliny, které z času na čas potřebují víc kyselin. Třeba rajčata nebo růže.

  • Zbylý lógr vyhazujte zásadně do kompostu. Káva je totiž báječné hnojivo a její vůně sníží pach hnijících rostlin.

Související recepty

Související články

Autor: Nikita Rybová

Apetit magazín

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem
  • Zajímavosti

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem

Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...