0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyrazte na foie gras!

foie gras
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Francouzská delikatesa se bude podávat v restauraci The Monastery v hotelu The Augustine. Na výběr bude klasická úprava, jakou je terina z foie gras, i netradiční pojetí jako v případě kukuřičné polévky s kachním konfitem a foie gras.

Co: speciální menu – foie gras
Kdy: 8.–21. 3.2010
Kde: The Augustine, Letenská 12, Praha 1 – Malá Strana
Info: www.theaugustine.com

Menu:

Předkrmy:
Terina z foie gras s kompotem z červených paprik a toastovaný pan brioche, 350 Kč
Pečená foie gras s karamelizovanými jablky a cibulkami v aceto balsamico, 360 Kč
Krémová kukuřičná polévka s kachním konfitem a foie gras, 240 Kč

Hlavní chody:
Rizoto s vínem Sauternes, kapustou a foie gras, 370 Kč
Hovězí filet Angus s lesními houbami, foie gras a omáčkou z portského vína, 630 Kč

Související články

Kontroverzní delikatesa foie gras
  • Zajímavosti

Kontroverzní delikatesa foie gras

Co znamená foie gras?Pojďme se na pojem foie gras podívat trochu podrobněji. Název totiž v překladu znamená „tučná játra“ a od 18. století se používá ve Francii k označení tučných jater...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit