0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzský týden v La Bouchée nabídne hovězí, šneky i foie gras

sneci
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
O tom, že kulturu můžete poznávat všemi smysly, vás přesvědčí v brněnské restauraci La Bouchée. Až do konce tohoto týdne vám v rámci festivalu Bonjour Brno 2011 nabídnou speciální francouzská jídla a vína.

Pokrmy s francouzským šarmem

Od dnešního dne až do neděle 3. dubna vám v restauraci La Bouchée uvaří francouzská jídla, která potěší uši libozvučnými názvy jako consommé, tarte flambée nebo crêpe Suzette. A čím potěšíte chuťové pohárky? Vybírat můžete z několika variant předkrmů, polévek, hlavních chodů (z různých druhů masa i bezmasých), salátů i dezertů. Za všechny jmenujme pralinky z farmářského sýra obalené ve vlašských ořeších, rybí velouté se šafránem a plody moře, studený alsaský bylinkový koláč pečený se šneky a sladce pikantní hruškový koláč se špetkou zázvoru.

Inspirace přírodou

Restaurace La Bouchée svým hostům slibuje jedinečný zážitek nejen při speciálních akcích, jako jsou francouzské dny Bonjour Brno 2011. Svojí kuchyní by vás mohla zaujmout hned z několika důvodů – používá čerstvé suroviny, respektuje roční období a jídla pro něj typická a v neposlední řadě se kuchaři restaurace snaží využívat místní zdroje a produkty z co nejmenší vzdálenosti, například ryby z okolí Brna, jehněčí z Bílých Karpat nebo bylinky z vlastní zahrádky. Více informací najdete na stránkách www.labouchee.cz.

Připravila Jana Kopřivová

 

 

Související články

Jak vaří Francouzi
  • Zajímavosti

Jak vaří Francouzi

Co: Kurz vařeníKdy: 16. 7. 2010 od 18 hodinKde: Chefparade, Husitská 56, Praha 3Za kolik: 990 KčInfo: www.chefparade.cz ...
Klasická francouzská kuchyně
  • Zajímavosti

Klasická francouzská kuchyně

Menu kurzu: Kachní tučná játra „Foie gras“ Kohoutek na víně, tradiční bramborové přílohy Složité omáčky a vývary, extrakty Tarte tatin Co: Kurz vařeníKdy: 21. října 2010 Kde: Café Restaurant ESPRIT, hotel Holiday Inn Prague...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit