0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzský týden v La Bouchée nabídne hovězí, šneky i foie gras

sneci
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
O tom, že kulturu můžete poznávat všemi smysly, vás přesvědčí v brněnské restauraci La Bouchée. Až do konce tohoto týdne vám v rámci festivalu Bonjour Brno 2011 nabídnou speciální francouzská jídla a vína.

Pokrmy s francouzským šarmem

Od dnešního dne až do neděle 3. dubna vám v restauraci La Bouchée uvaří francouzská jídla, která potěší uši libozvučnými názvy jako consommé, tarte flambée nebo crêpe Suzette. A čím potěšíte chuťové pohárky? Vybírat můžete z několika variant předkrmů, polévek, hlavních chodů (z různých druhů masa i bezmasých), salátů i dezertů. Za všechny jmenujme pralinky z farmářského sýra obalené ve vlašských ořeších, rybí velouté se šafránem a plody moře, studený alsaský bylinkový koláč pečený se šneky a sladce pikantní hruškový koláč se špetkou zázvoru.

Inspirace přírodou

Restaurace La Bouchée svým hostům slibuje jedinečný zážitek nejen při speciálních akcích, jako jsou francouzské dny Bonjour Brno 2011. Svojí kuchyní by vás mohla zaujmout hned z několika důvodů – používá čerstvé suroviny, respektuje roční období a jídla pro něj typická a v neposlední řadě se kuchaři restaurace snaží využívat místní zdroje a produkty z co nejmenší vzdálenosti, například ryby z okolí Brna, jehněčí z Bílých Karpat nebo bylinky z vlastní zahrádky. Více informací najdete na stránkách www.labouchee.cz.

Připravila Jana Kopřivová

 

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč