Francouzský týden v La Bouchée nabídne hovězí, šneky i foie gras

sdílet:
O tom, že kulturu můžete poznávat všemi smysly, vás přesvědčí v brněnské restauraci La Bouchée. Až do konce tohoto týdne vám v rámci festivalu Bonjour Brno 2011 nabídnou speciální francouzská jídla a vína.

Pokrmy s francouzským šarmem


Od dnešního dne až do neděle 3. dubna vám v restauraci La Bouchée uvaří francouzská jídla, která potěší uši libozvučnými názvy jako consommé, tarte flambée nebo crêpe Suzette. A čím potěšíte chuťové pohárky? Vybírat můžete z několika variant předkrmů, polévek, hlavních chodů (z různých druhů masa i bezmasých), salátů i dezertů. Za všechny jmenujme pralinky z farmářského sýra obalené ve vlašských ořeších, rybí velouté se šafránem a plody moře, studený alsaský bylinkový koláč pečený se šneky a sladce pikantní hruškový koláč se špetkou zázvoru.

Inspirace přírodou


Restaurace La Bouchée svým hostům slibuje jedinečný zážitek nejen při speciálních akcích, jako jsou francouzské dny Bonjour Brno 2011. Svojí kuchyní by vás mohla zaujmout hned z několika důvodů – používá čerstvé suroviny, respektuje roční období a jídla pro něj typická a v neposlední řadě se kuchaři restaurace snaží využívat místní zdroje a produkty z co nejmenší vzdálenosti, například ryby z okolí Brna, jehněčí z Bílých Karpat nebo bylinky z vlastní zahrádky. Více informací najdete na stránkách www.labouchee.cz.

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit