Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Přivítejte jaro bylinkami

Přivítejte jaro bylinkami

Odlehčete jídelníček po dlouhé zimě. Bylinky nádherně voní a místo na květináč se najde i v tom nejmenším bytě. Využijete je do nádivek a jarních zeleninových jídel.

Víte, jak je správně sušit, které můžete mrazit a které nakládat?
10. 3. 2010 | Autor: redakce Apetitu
Sušení

Sušte na teplém, tmavém a vzdušném místě. Sušené bylinky skladujte ve tmě ve speciálních kořenkách či tmavých lékárnických dózách se zabroušeným hrdlem.

Nejvhodnější jsou bylinky se silným aromatem:
  • saturejka
  • bobkový list
  • máta
  • rozmarýn
  • dobromysl
  • tymián
  • šalvěj

Mražení

Zamrazujte po porcích.
Je vhodné pro:
  • bazalku
  • saturejku
  • kopr
  • kerblík
  • libeček
  • petrželku
  • pažitku

Nakládání

Olej i ocet převezmou od bylinek vše důležité, takže povylouhování je můžete bez obav vyjmout; jejich role je pak už jen estetická. Ideální na nakládání je:
  • levandule
  • bobkovýlist
  • máta
  • dobromysl
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • pažitka
  • tymián

REKLAMA

Přidat komentář