Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak trénuje národní tým kuchařů na mistrovství světa

Jak trénuje národní tým kuchařů na mistrovství světa

Národní tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR v rámci tréninku před mistrovstvím světa v Singapuru pozval své obchodní partnery a novináře na večeři, se kterou na soutěž vyrazí. Soutěž se koná 16. dubna.
11. 3. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Tříchodové menu, se kterým se chtějí předvést na mistrovství světa, sestavil tým pod dohledem kapitána Jana Horkého z restaurace Zlatá Praha hotelu InterContinental. Suroviny, ze kterých budou vařit, si musejí sehnat kuchaři sami na místě. Na uvaření tohoto menu pro 80 lidí mají čas čtyři hodiny.

Jak se svěřil manažer týmu Tomáš Konopka, se svým výkonem jsou spokojeni: „Máme několik minut zpoždění, ale to dopilujeme.“

Na přípravy před soutěží se přišel podívat i prezident Asociace kuchařů a cukrářů Miroslav Kubec, který nešetřil chválou: „Tohle menu jsem už měl možnost ochutnat a pokaždé je lepší.“


Z čeho se menu skládá:

Předkrm – rolka z lososa a mousse z uzeného pstruha, marinovaná červená řepa a teplé želé s bylinkovou omáčkou a zeleninové ragú.

Hlavní chod – hovězí svíčková v pistáciích, konfit z hovězí kližky, dýňová nádivka s dýňovým krémem, kroketa z hub a brambor, pečené fava fazolky

Dezert – medovo-kávový řez s knedlíčkem v zakysané smetaně, čokoládová variace s rumem, naložené meruňky a meruňkový sorbet

REKLAMA

Přidat komentář