Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatový koláč Tarte Provençale podle šéfkuchaře Davida Kaliny
Tarte Provençale
ZDROJ: Red Pif
sdílet:

Rajčatový koláč Tarte Provençale podle šéfkuchaře Davida Kaliny

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 4 koláče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2044 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 208 g
Tuky 104 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si lahodnou chut Francie. Křupavé těsto a šťavnatá rajčate. To je rajčatový koláč tarte provenciale. Naučíme vás variantu od šéfkuchaře. Povrch tohtot provensálského koláče typicky tvoří pouze rajčata, která se dusí na olivovém oleji spolu s cibulí, česnekem a oreganem, až se odpaří tekutina a směs zhoustne. 

Suroviny

NA TĚSTO
olivový olej 50 ml
voda 150 ml
vlažná
NA NÁPLŇ
rajče 400 g
cibule 100 g
česnek 2 stroužky
olivový olej extra panenský 50 ml
žlutá a črvená
sůl
pepř
oregano

Postup

1

Spařená a oloupaná rajčata zbavte vnitřků, nakrájejte na malé kostičky. Na olivovém oleji zpěňte nakrájenou kuchyňskou cibuli a česnek, přidejte nakrájená rajčata, osolte, opepřete a cca 10 minut poduste, přidejte sušené oregano.

2

Papriky upečte v rozpálené troubě na 220°C. Papriky by měly být důkladně opečené, slupka má být načernalá. Jakmile jsou hotové vložte je do igelitového sáčku, dobře ho uzavřete. Papriky nechte zapařit přibližně 20 minut. Poté je vyjměte ze sáčku a oloupejte. Poté papriky rozkrojte a odstraňte semínka. Papriky rozkrájejte na nudličky.

3

Všechny ingredience na těsto důkladně promíchejte a nechte ve folii alespoň přes noc odležet.

4

Před pečením těsto rozdělte na čtyři díly a vyválejte hodně na tenko. Vyválené těsto potřete rajčatovou omáčkou, dejte proužky pečených paprik, kolečka červené cibule a olivy. Vložte do rozpálené trouby na 220°C a pečte cca 10 minut (koláč by měl být po upečení křupavý).

Související články

Apetit magazín