Dopřejte si lahodnou chut Francie. Křupavé těsto a šťavnatá rajčate. To je rajčatový koláč tarte provenciale. Naučíme vás variantu od šéfkuchaře. Povrch tohtot provensálského koláče typicky tvoří pouze rajčata, která se dusí na olivovém oleji spolu s cibulí, česnekem a oreganem, až se odpaří tekutina a směs zhoustne.
Suroviny
Postup
Spařená a oloupaná rajčata zbavte vnitřků, nakrájejte na malé kostičky. Na olivovém oleji zpěňte nakrájenou kuchyňskou cibuli a česnek, přidejte nakrájená rajčata, osolte, opepřete a cca 10 minut poduste, přidejte sušené oregano.
Papriky upečte v rozpálené troubě na 220°C. Papriky by měly být důkladně opečené, slupka má být načernalá. Jakmile jsou hotové vložte je do igelitového sáčku, dobře ho uzavřete. Papriky nechte zapařit přibližně 20 minut. Poté je vyjměte ze sáčku a oloupejte. Poté papriky rozkrojte a odstraňte semínka. Papriky rozkrájejte na nudličky.
Všechny ingredience na těsto důkladně promíchejte a nechte ve folii alespoň přes noc odležet.
Před pečením těsto rozdělte na čtyři díly a vyválejte hodně na tenko. Vyválené těsto potřete rajčatovou omáčkou, dejte proužky pečených paprik, kolečka červené cibule a olivy. Vložte do rozpálené trouby na 220°C a pečte cca 10 minut (koláč by měl být po upečení křupavý).