0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rajčatový koláč Tarte Provençale podle šéfkuchaře Davida Kaliny

Tarte Provençale
ZDROJ: Red Pif
sdílet:

Rajčatový koláč Tarte Provençale podle šéfkuchaře Davida Kaliny

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4 koláče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2044 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 208 g
Tuky 104 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte si lahodnou chut Francie. Křupavé těsto a šťavnatá rajčate. To je rajčatový koláč tarte provenciale. Naučíme vás variantu od šéfkuchaře. Povrch tohtot provensálského koláče typicky tvoří pouze rajčata, která se dusí na olivovém oleji spolu s cibulí, česnekem a oreganem, až se odpaří tekutina a směs zhoustne. 

Suroviny

NA TĚSTO
mouka pšeničná hladká 250 g
olivový olej 50 ml
voda 150 ml
vlažná
NA NÁPLŇ
rajče 400 g
cibule 100 g
cibule červená 1 ks
česnek 2 stroužky
olivový olej extra panenský 50 ml
olivy černé 50 g
paprika barevná 2 ks
žlutá a črvená
sůl
pepř
oregano

Postup

1

Spařená a oloupaná rajčata zbavte vnitřků, nakrájejte na malé kostičky. Na olivovém oleji zpěňte nakrájenou kuchyňskou cibuli a česnek, přidejte nakrájená rajčata, osolte, opepřete a cca 10 minut poduste, přidejte sušené oregano.

2

Papriky upečte v rozpálené troubě na 220°C. Papriky by měly být důkladně opečené, slupka má být načernalá. Jakmile jsou hotové vložte je do igelitového sáčku, dobře ho uzavřete. Papriky nechte zapařit přibližně 20 minut. Poté je vyjměte ze sáčku a oloupejte. Poté papriky rozkrojte a odstraňte semínka. Papriky rozkrájejte na nudličky.

3

Všechny ingredience na těsto důkladně promíchejte a nechte ve folii alespoň přes noc odležet.

4

Před pečením těsto rozdělte na čtyři díly a vyválejte hodně na tenko. Vyválené těsto potřete rajčatovou omáčkou, dejte proužky pečených paprik, kolečka červené cibule a olivy. Vložte do rozpálené trouby na 220°C a pečte cca 10 minut (koláč by měl být po upečení křupavý).

Související články

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč