Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vietnamská polévka pho

Vietnamská polévka pho

Uvařte si doma barevnou a voňavou polévku pho! Do tajemství její přípravy a podávání vás zasvětí Vietnamky Thuy Duong a Mai Huong.
17. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Stejně jako si lidé radí, kam jít na poctivý guláš či skvělé suši, kolují gastroscénou i tipy na dobré pho – misku vietnamské polévky, která zahřeje, nasytí a svou chutí a vůní vás navíc příjemně naladí. Narazit na bistro, kde ji vaří, už dnes není těžké. To, že ji tam umějí na jedničku, poznáte podle fronty, která na ni kolem poledne stojí.

Seznámit Čechy s vietnamskou kuchyní se rozhodly i vysokoškolačky Thuy a Mai (Viet Food Frieds). „Pho jsou široké a placaté rýžové nudle. Slovo pho tak označuje jak samotné nudle, tak i polévku, jejíž součástí nudle pho jsou,“ vysvětlují Thuy a Mai. Základem polévky pho je vývar, nudle, maso a bylinky. Pho se dělá buď slepičí (pho gà), nebo hovězí (pho bò). Hovězí můžete mít navíc ve dvou variantách: s hovězím masem vařeným ve vývaru (pho bò chín) anebo se syrovým masem nakrájeným na velmi tenké plátky (pho bò tai). „Ty se v horkém vývaru zatáhnou a jsou pěkně medium rare,“ dodává Mai.

Návod na přípravu vietnamské polévky pho krok za krokem najdete v březnovém Apetitu.

REKLAMA

Přidat komentář