Bleskové kuřecí pho – rychlá vzpruha i pohlazení. Asijská kuřecí polévka je symfonie chutí, které vás zaručeně postaví na nohy. Na recept potřebujete silný kuřecí vývar, rýžové nudle a čerstvé bylinky, bez kterých se pravá asijská nudlová polévka neobejde.
Suroviny
Postup
Nudle uvařte v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Slijte je a dejte stranou.
Ve větším hrnci se silnějším dnem rozehřejte 1 lžíci oleje. Maso osolte a opepřete a opékejte ze všech stran dozlatova asi 2–3 minuty. Pak maso vyjměte a odložte stranou.
Do uvolněného hrnce přilijte zbývající olej, přidejte česnek a zázvor a opékejte, dokud se všechno nerozvoní. Smíchejte kuřecí vývar s oběma omáčkami, vlijte do hrnce, přiveďte k varu, ztlumte a vařte 10 minut.
Nudle rozdělte do misek, přidejte kuřecí maso, zalijte hotovým vývarem a podávejte s cibulí, klíčky, čerstvými bylinkami, papričkou jalapeño a s klínky limety na zakapání.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Rychlé letní polévky(20 receptů )