Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskové kuřecí pho

Rychlá vzpruha i pohlazení...

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 260 g plochých rýžových nudlí 
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 vykostěná kuřecí stehna, nakrájená na větší kousky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
    • 6 hrnků kuřecího vývaru
    • 2 lžíce omáčky hoisin
    • 1 lžíce rybí omáčky

    K PODÁVÁNÍ

    • 1 cibule, napůl a na tenké plátky
    • 2–3 hrsti klíčků (hrachu, mungo...)
    • 2 hrsti nasekaného čerstvého koriandru
    • 2 hrsti nasekaných lístků máty
    • 1 paprička jalapeño, na tenké plátky
    • 2 limety, na klínky

Příprava jídla

1 Nudle uvařte v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Slijte je a dejte stranou.

2 Ve větším hrnci se silnějším dnem rozehřejte 1 lžíci oleje. Maso osolte a opepřete a opékejte ze všech stran dozlatova asi 2–3 minuty. Pak maso vyjměte a odložte stranou.

3 Do uvolněného hrnce přilijte zbývající olej, přidejte česnek a zázvor a opékejte, dokud se všechno nerozvoní. Smíchejte kuřecí vývar s oběma omáčkami, vlijte do hrnce, přiveďte k varu, ztlumte a vařte 10 minut.

4 Nudle rozdělte do misek, přidejte kuřecí maso, zalijte hotovým vývarem a podávejte s cibulí, klíčky, čerstvými bylinkami, papričkou jalapeño a s klínky limety na zakapání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Rychlý kyjevský řízek

Italské rizoto z trouby

Lucčina musaka

Košíčky à la baklava

Polévka je grunt!

Přidat komentář