Bleskové kuřecí pho

Bleskové kuřecí pho

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2954 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 338 g
Tuky 104 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá vzpruha i pohlazení...

Související recepty

Suroviny

nudle rýžové 260 g
ploché
olivový olej 2 PL
kuřecí stehna 4 ks
vykoštěná, nakrájená na větší kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
vývar kuřecí 6 hrnků
omáčka hoisin 2 PL
rybí omáčka 1 PL
K podávání
cibule 1 ks
napůl a na tenké plátky
klíčky 3 hrsti
hrách, mungo…
koriandr 2 hrsti
čerstvý, nasekaný
máta 2 hrsti
čerstvá, lístky nasekané
chilli paprička 1 ks
jalapeňo, na tenké plátky
limeta 2 ks
nakrájená na klínky

1 Nudle uvařte v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Slijte je a dejte stranou.

2 Ve větším hrnci se silnějším dnem rozehřejte 1 lžíci oleje. Maso osolte a opepřete a opékejte ze všech stran dozlatova asi 2–3 minuty. Pak maso vyjměte a odložte stranou.

3 Do uvolněného hrnce přilijte zbývající olej, přidejte česnek a zázvor a opékejte, dokud se všechno nerozvoní. Smíchejte kuřecí vývar s oběma omáčkami, vlijte do hrnce, přiveďte k varu, ztlumte a vařte 10 minut.

4 Nudle rozdělte do misek, přidejte kuřecí maso, zalijte hotovým vývarem a podávejte s cibulí, klíčky, čerstvými bylinkami, papričkou jalapeño a s klínky limety na zakapání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit