Rychlá vzpruha i pohlazení...
Suroviny
nudle rýžové
260
g
ploché
olivový olej
2
PL
kuřecí stehna
4
ks
vykoštěná, nakrájená na větší kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek
3
stroužky
drcený
zázvor (čerstvý)
1
PL
nastrouhaný
vývar kuřecí
6
hrnků
omáčka hoisin
2
PL
rybí omáčka
1
PL
K podávání
cibule
1
ks
napůl a na tenké plátky
klíčky
3
hrsti
hrách, mungo…
koriandr čerstvý
2
hrsti
čerstvý, nasekaný
máta
2
hrsti
čerstvá, lístky nasekané
chilli paprička
1
ks
jalapeňo, na tenké plátky
limeta
2
ks
nakrájená na klínky
Postup
1
Nudle uvařte v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Slijte je a dejte stranou.
2
Ve větším hrnci se silnějším dnem rozehřejte 1 lžíci oleje. Maso osolte a opepřete a opékejte ze všech stran dozlatova asi 2–3 minuty. Pak maso vyjměte a odložte stranou.
3
Do uvolněného hrnce přilijte zbývající olej, přidejte česnek a zázvor a opékejte, dokud se všechno nerozvoní. Smíchejte kuřecí vývar s oběma omáčkami, vlijte do hrnce, přiveďte k varu, ztlumte a vařte 10 minut.
4
Nudle rozdělte do misek, přidejte kuřecí maso, zalijte hotovým vývarem a podávejte s cibulí, klíčky, čerstvými bylinkami, papričkou jalapeño a s klínky limety na zakapání.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů)
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů)
- Rychlé letní polévky(20 receptů)