Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Nejnavštěvovanější podnik Grand Restaurant Festivalu 2013? Pražská Essensia

Nejnavštěvovanější podnik Grand Restaurant Festivalu 2013? Pražská Essensia

Více než stovka nejlepších restaurací podle ankety Maurerův výběr Grand Restaurant 2013 vařila od poloviny ledna do konce února pro hosty, kteří chtěli ochutnat jejich kuchyni za zvýhodněné ceny. Nejvíce jich přišlo do restaurace Essensia v pražském hotelu Mandarin Oriental.
5. 3. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Šéfkuchaři restaurací, které se zapojily do letošního Grand Restaurant Festivalu, dostali jasné zadání – připravit mistrovský kousek, nejlepší jídlo od maminky a farmářský či tradiční pokrm s využitím lokálních surovin od českých dodavatelů. Podniky nabídly sladkovodní ryby z místních sádek, české vyzrálé hovězí, mléčné výrobky z českých biofarem nebo třeba povidla z vlastní zahrádky.

Lákavá asijská kuchyně


Nejvíce návštěvníků obsloužila restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental, za jejímž menu stojí šéfkuchař Jiří Štift. Kromě festivalových chodů hostům nabídla nad rámec zaplacené degustace domácí zázvorový čaj a kořeněný asijský dezert. Její Asií šmrncnuté menu jsme také ochutnali a oceňujeme vyvážené snoubení chutí a bezchybný servis, který nás do restaurace Essensia určitě znovu přiláká. To by ostatně měl být i jeden z cílů Grand Restaurant Festivalu: poznat restaurace, do kterých se rádi znovu vrátíte. Z mimopražských podniků se největší návštěvnosti těšila brněnská La Bouchée, kde podávali například pomalu pečené biojehněčí z moravských Bílých Karpat.

Michelin táhne


Ač to podle počtu hostů nevypadá, největší zájem byl o degustace v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Její šéfkuchař Oldřich Sahajdák byl v minulém roce oceněn jednou michelinskou hvězdou. Degustace do podniku, který proslul precizností přípravy jednotlivých chodů, byly vyprodané během devíti minut od spuštění předprodeje. Nejrychlejší šťastlivci ochutnali menu složené z českých pokrmů inspirovaných noblesní kuchařskou školou Marie B. Svobodové z konce 19. století.
REKLAMA

Přidat komentář