Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Luxusní kaše s pórkem

Sametově hebká

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených
    • 200 g crème fraîche
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 pórek, nakrájený na tenká kolečka
    • 1–2 lžíce strouhaného parmazánu
    • lístky čerstvého tymiánu na ozdobení (nemusí být)

Příprava jídla

1 V mírně osolené vodě uvařte brambory doměkka (asi 10–15 minut). Důkladně je sceďte a rozšťouchejte s crème fraîche. Osolte, opepřete a udržujte teplé.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a na středním ohni 5 minut opékejte pórek. Přilijte trošku vody a duste ještě 1–3 minuty. Pórek vmíchejte spolu s parmazánem do kaše. Chcete-li, podávejte posypané lístky tymiánu.

NĚCO NAVÍC Kaše je jemně nakyslá. Kdo není příznivcem této chuti, crème fraîche nahradí 150–200ml smetany ke šlehání.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční trojboj

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy

Kuba s dvojími houbami

Losos plněný špenátem a krevetami

Koláč se zeleninou

Vánoční trifle

Bramborový salát s kapií

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Rozmáčknuté brambůrky

Přidat komentář