Luxusní kaše s pórkem

Luxusní kaše s pórkem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1441 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 205 g
Tuky 48 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sametově hebká

Související recepty

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané, nakrájené
zakysaná smetana 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
na tenká kolečka
parmazán 1 PL
strouhaný
listy čerstvého tymiánu na ozdobení, lze vynechat

1 V mírně osolené vodě uvařte brambory doměkka (asi 10–15 minut). Důkladně je sceďte a rozšťouchejte s crème fraîche. Osolte, opepřete a udržujte teplé.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a na středním ohni 5 minut opékejte pórek. Přilijte trošku vody a duste ještě 1–3 minuty. Pórek vmíchejte spolu s parmazánem do kaše. Chcete-li, podávejte posypané lístky tymiánu.

NĚCO NAVÍC Kaše je jemně nakyslá. Kdo není příznivcem této chuti, crème fraîche nahradí 150–200ml smetany ke šlehání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit