Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1788 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 202 g
Tuky 86 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sametově hebká

Suroviny

oloupané, nakrájené
nebo hodně tučná zakysaná smetana
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
na tenká kolečka
strouhaný
tymián
listy na ozdobení, lze vynechat

Postup

1

V mírně osolené vodě uvařte brambory doměkka (asi 10–15 minut). Důkladně je sceďte a rozšťouchejte s crème fraîche. Osolte, opepřete a udržujte teplé.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a na středním ohni 5 minut opékejte pórek. Přilijte trošku vody a duste ještě 1–3 minuty. Pórek vmíchejte spolu s parmazánem do kaše. Chcete-li, podávejte posypané lístky tymiánu.

NĚCO NAVÍC
Kaše je jemně nakyslá. Kdo není příznivcem této chuti, crème fraîche nahradí 150–200 ml smetany ke šlehání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...