Luxusní překládané koláčky

Luxusní překládané koláčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Pro zkušené asi 80-90 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 22693 kcal
Bílkoviny 545 g
Cukr 1283 g
Tuky 1679 g
Vláknina 208 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tyto malé tradiční kousky z domácí dílny nerozlučně patří ke svatbě stejně jako ke klasické české kuchyni. Ozdobte jimi svůj velký den!

Suroviny

Na 1. těsto
mouka pšeničná polohrubá 1 kg
smetana ke šlehání 500 ml
žloutek 8 ks
krupicový cukr 3 PL
droždí 60 g
vzešlé
citronová kůra
z jednoho citronu
sůl špetka
Na 2. těsto
sádlo 560 g
nebo máslo, syrové pomleté
mouka pšeničná hladká 140 g
vejce
na potření
moučkový cukr
na posypání
Na ořechovou nádivku
vlašské ořechy 600 g
mleté
mléko 300 ml
krupicový cukr 200 g
žloutek 2 ks
vanilkový cukr
podle chuti
Na makovou nádivku
mák celý 600 g
mletý, povařený s 500 ml mléka
ovocný kompot PL
rybízová
skořice
smíchaná s vanilkovým cukrem, podle chuti
citronová kůra
na dochucení

Nejprve na vále zpracujte první těsto a nechte je chvíli odpočívat. Pak rychle zpracujte druhé, tukové těsto a nechte je odpočívat také, ale v chladu.

První těsto rozválejte jako obdélník, druhé rovněž, ale o poloviční šířce. Položte je na první těsto a překryjte volnou polovinou. Stejnoměrně rozválejte, pak natřikrát přeložte z kratší strany a dejte na dvacet minut do chladu. Rozválejte, znovu natřikrát složte a znovu uložte na dvacet minut do chladu. Tento postup zopakujte pětkrát, aby bylo těsto jemné a vláčné.

Těsto rozválejte na plát, rozkrájete na čtverečky a do středu klaďte lžičkou náplně smíchané z uvedených surovin. Růžky těsta přehrňte směrem ke středu, stiskněte k sobě, potřete rozšlehaným vejcem a nechte na plechu přibližně dvacet minut kynout. Koláčky pečte dozlatova v troubě rozpálené na 200 stupňů. Podávejte pocukrované.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit