Tyto malé tradiční kousky z domácí dílny nerozlučně patří ke svatbě stejně jako ke klasické české kuchyni. Ozdobte jimi svůj velký den!
Suroviny
Postup
Nejprve na vále zpracujte první těsto a nechte je chvíli odpočívat. Pak rychle zpracujte druhé, tukové těsto a nechte je odpočívat také, ale v chladu.
První těsto rozválejte jako obdélník, druhé rovněž, ale o poloviční šířce. Položte je na první těsto a překryjte volnou polovinou. Stejnoměrně rozválejte, pak natřikrát přeložte z kratší strany a dejte na dvacet minut do chladu. Rozválejte, znovu natřikrát složte a znovu uložte na dvacet minut do chladu. Tento postup zopakujte pětkrát, aby bylo těsto jemné a vláčné.
Těsto rozválejte na plát, rozkrájete na čtverečky a do středu klaďte lžičkou náplně smíchané z uvedených surovin. Růžky těsta přehrňte směrem ke středu, stiskněte k sobě, potřete rozšlehaným vejcem a nechte na plechu přibližně dvacet minut kynout. Koláčky pečte dozlatova v troubě rozpálené na 200 stupňů. Podávejte pocukrované.