0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Luxusní španělská česnečka

Luxusní španělská česnečka

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1364 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 92 g
Tuky 67 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte se svést omamnou vůní téhle polévky!

Suroviny

olivový olej 60 ml
česnek 10 stroužků
oloupaných a pokrájených na plátky
vývar hovězí 1.2 l
nebo drůbeží
sherry 1 sklenka
suché
bageta plátky
opečené nasucho
parmazán
strouhaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Na pánvičce rozehřejte olivový olej a osmahněte česnek dozlatova. V hrnci prohřejte vývar se sherry, a když dosáhne bodu varu, vsypte česnek. Osolte a opepřete podle chuti a na mírném plameni vařte asi půl hodiny.

2

Chcete-li čirý vývar, polévku sceďte.

3

Mezitím posypte plátky chleba sýrem a krátce zapečte v troubě, asi čtyři minuty při 220 stupních.

4

Do hlubokého talíře nebo misky vložte opečený chléb, přelijte polévkou a hned podávejte. Chlebíčky můžete podávat i zvlášť.

Související články

5 tipů na správné skladování cibule a česneku
  • Tipy a triky

5 tipů na správné skladování cibule a česneku

Než se pustíte do skladování většího množství cibule a česneku, připomeňme si, jak mají tyto suroviny vypadat, když jsou v kondici. Cibule by měla být před uskladněním pevná a suchá, což poznáme podle barvy a pevnosti slupky. Uvnitř by...
K čemu všemu poslouží česnek?
  • Tipy a triky

K čemu všemu poslouží česnek?

V období kolísání venkovních teplot vždy většinu z nás zasáhne chřipka a v touze po rychlém uzdravení se obklopujeme chemickými preparáty. Co takhle zkusit něco přírodnějšího? Při prvních příznacích rýmy sáhněte po česneku. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit