Nechte se svést omamnou vůní téhle polévky!
Postup
1
Na pánvičce rozehřejte olivový olej a osmahněte česnek dozlatova. V hrnci prohřejte vývar se sherry, a když dosáhne bodu varu, vsypte česnek. Osolte a opepřete podle chuti a na mírném plameni vařte asi půl hodiny.
2
Chcete-li čirý vývar, polévku sceďte.
3
Mezitím posypte plátky chleba sýrem a krátce zapečte v troubě, asi čtyři minuty při 220 stupních.
4
Do hlubokého talíře nebo misky vložte opečený chléb, přelijte polévkou a hned podávejte. Chlebíčky můžete podávat i zvlášť.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Březnové menu s česnekem(4 recepty )
- Měsíční jídelníček ve španělském rytmu: 30 jídel, která vám rozproudí krev v žilách (31 receptů )
- Měsíční jídelníček ve španělském rytmu: 30 jídel, která vám rozproudí krev v žilách (31 receptů )
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů od nejlepší pomazánky po omáčku(60 receptů )
- 10 receptů na česnečku: Uvaříte ji skoro zadarmo a ještě vás postaví na nohy(12 receptů )