0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Andělská očka
ZDROJ: Einfach backen
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Na 55 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3634 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 386 g
Tuky 192 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Andělská očka, známá taky jaki husarské knoflíky, jsou malé bochánky z křehkého těsta s náplní z ovocného džemu. Sušenky patří mezi klasické cukroví, a proto by neměly o Vánocích na stole rozhodně chybět. Potěší ovšem kdykoliv během roku.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
moučkový cukr 70 g
vanilkový cukr 1 bal
citronová kůra 1 ČL
jemně nastrouhaná
sůl 1 špetka
máslo 150 g
studené
žloutek 2 ks
z vajec velikosti M
rybízový džem 100 g
nebo malinový
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Na křehké těsto smíchejte mouku s moučkovým cukrem a prosejte přes jemné síto do mísy. Přidejte vanilkový cukr, citronovou kůru a sůl. Máslo nakrájejte na malé kostičky a smíchejte se surovinami, vše rychle prohněťte. 

2

Žloutky zapracujte jako poslední. Vše uhněťte v kompaktní, hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho 1 hodinu odležet v lednici. 

Andělská očka krok 1
ZDROJ: Einfach backen
3

Předehřejte troubu na 200°C. Těsto vyndejte z lednice a nechte ho asi 10 minut mírně zahřát. Poté z něj vytvořte dlouhý váleček a rozdělte ho na 55–60 stejných kousků. Z každého kousku vytvořte malou kuličku a položte ji na plech vyložený pečicím papírem. Rukovětí válečku nebo vařečky do kuliček udělejte důlek. 

Andělská očka krok 2
ZDROJ: Einfach backen
4

Džem zahřívejte v hrnci, dokud není tekutý. Lžičkou naplňte důlky v těstu rozpuštěným džemem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 12 minut a poté nechte zcela vychladnout. Nakonec cukroví posypte trochou moučkového cukru. V dobře uzavřené nádobě vydrží několik týdnů. 

NĚCO NAVÍC
Cukroví můžete plnit až po upečení. Pokud se vám džem v troubě trochu vypekl nebo chcete cukroví naplnit až po upečení, není to problém. Džem jednoduše zahřejte v hrnci, dokud není tekutý. Lžičkou ho pak nalijte do důlku a nechte andělská očka 3 hodiny zaschnout.

Fotografie a recept převzaty z Einfach backen.

Andělská očka krok 3
ZDROJ: Einfach backen

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč