Nepečená kokosová očka

Nepečená kokosová očka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5916 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 723 g
Tuky 258 g
Vláknina 173 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle supersnadný recept kuchaře Michala Nikodéma, majitele školy vaření Ola Kala, máme v repertoáru už dlouho. Nepečeným cukrovím totiž doplňujeme zásoby cukroví i v průběhu svátků. 

Související recepty

Suroviny

žloutek 4 ks
uvařené
moučkový cukr 240 g
kokos 80 g
strouhaný, navíc na obalování
máslo 100 g
změklé
rum 1 PL
tuzemský
brusinky 40 ks
sušené

1 Žloutky propasírujte přes jemné sítko do misky. Přidejte cukr, kokos, máslo a rum a vypracujte hladkou hmotu. Zabalte ji do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice vychladit.

2 Z připravené kokosové hmoty potom tvořte v dlaních kuličky o průměru asi 3cm a obalujte je ve strouhaném kokosu. Do každé kuličky vtlačte brusinku, lehce ji tím zploštíte a cukroví tak ozdobíte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

Martina Zajícová

Dobrý den, Elizabeth,
uvařte jednoduše celá vejce a uvařené bílky pak můžete sníst třeba na chlebu s máslem nebo je přidejte do nějaké pomazánky či salátu ;-)!

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit