Tenhle supersnadný recept kuchaře Michala Nikodéma, majitele školy vaření Ola Kala, máme v repertoáru už dlouho. Nepečeným cukrovím totiž doplňujeme zásoby cukroví i v průběhu svátků.
Suroviny
žloutek
4
ks
z natvrdo uvařených vajec
moučkový cukr
240
g
kokos strouhaný
80
g
+ navíc na obalování
máslo
100
g
změklé
rum
1
PL
tuzemák
sušené brusinky
40
ks
Postup
1
Žloutky propasírujte přes jemné sítko do misky. Přidejte cukr, kokos, máslo a rum a vypracujte hladkou hmotu. Zabalte ji do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice vychladit.
2
Z připravené kokosové hmoty potom tvořte v dlaních kuličky o průměru asi 3cm a obalujte je ve strouhaném kokosu. Do každé kuličky vtlačte brusinku, lehce ji tím zploštíte a cukroví tak ozdobíte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 nejlepších receptů na nepečené cukroví na poslední chvíli: Připravte si doutníčky, mozartovy koule, čertíky a dalších 29 druhů(29 receptů )
- 35 úžasných vánočních sladkostí(35 receptů )
- 20 receptů na originální cukroví, které vás bude bavit(21 receptů )
- Kokosové buchty a moučníky: Čím vás může kokos při pečení potrápit a jak tomu předejít(66 receptů )
- Pečeme cukroví: 36 ověřených receptů pro nejkrásnejší Vánoce(36 receptů )
Komentáře
Prosím vás, asi jsem d......, ale jak uvařím ty žloutky? Jako celé vejce či žloutky samostatně?
Dobrý den, Elizabeth,
uvařte jednoduše celá vejce a uvařené bílky pak můžete sníst třeba na chlebu s máslem nebo je přidejte do nějaké pomazánky či salátu ;-)!