Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13724 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 2656 g
Tuky 259 g
Vláknina 253 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle supersnadný recept kuchaře Michala Nikodéma, majitele školy vaření Ola Kala, máme v repertoáru už dlouho. Nepečeným cukrovím totiž doplňujeme zásoby cukroví i v průběhu svátků. 

Suroviny

z natvrdo uvařených vajec
+ navíc na obalování
máslo 100 g
změklé
rum 1 PL
tuzemák
sušené brusinky 40 ks

Postup

1

Žloutky propasírujte přes jemné sítko do misky. Přidejte cukr, kokos, máslo a rum a vypracujte hladkou hmotu. Zabalte ji do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice vychladit.

2

Z připravené kokosové hmoty potom tvořte v dlaních kuličky o průměru asi 3cm a obalujte je ve strouhaném kokosu. Do každé kuličky vtlačte brusinku, lehce ji tím zploštíte a cukroví tak ozdobíte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

17.12.2016 00:51

Prosím vás, asi jsem d......, ale jak uvařím ty žloutky? Jako celé vejce či žloutky samostatně?

19.12.2016 11:16

Dobrý den, Elizabeth,
uvařte jednoduše celá vejce a uvařené bílky pak můžete sníst třeba na chlebu s máslem nebo je přidejte do nějaké pomazánky či salátu ;-)!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...