Důlkové sušenky s džemem

Důlkové sušenky s džemem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné Na 32 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4037 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 348 g
Tuky 253 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechové sušenky, které vycházejí těsta na vanilkové rohlíčky. Jejich výroba nezabere tolik času jako tvarování titěrného cukroví, můžete si je tak dopřát ke kávě, kdykoli budete chtít!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
moučkový cukr 80 g
lískové oříšky 40 g
mleté
vlašské ořechy 40 g
mleté
máslo 200 g
studené
žloutek 1 ks
velký
sůl špetka
džem 110 g
ideálne třešňový, nebo jiný oblíbený

Troubu předehřejte na 170°C. Do mísy prosejte mouku s cukrem a vmíchejte oba druhy mletých ořechů. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky, žloutek, špetku soli a rukama vypracujte hladké těsto.

2 Z těsta odebírejte kousky o velikosti lžíce a tvořte kuličky, ty skládejte s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku stlačte palcem nebo koncem vařečky a uprostřed vytvořte důlek. Do důlků dejte po 1/2 lžičce džemu a pečte 17–20 minut dorůžova.

NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete naplnit i kvalitní rozpuštěnou čokoládou. Upečte je nasucho a čokoládou plňte až po upečení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit