Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Důlkové sušenky s džemem

Ořechové sušenky, které vycházejí těsta na vanilkové rohlíčky. Jejich výroba nezabere tolik času jako tvarování titěrného cukroví, můžete si je tak dopřát ke kávě, kdykoli budete chtít!

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 32 sušenek
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví

Ingredience

    • 300 g hladké mouky
    • 80 g moučkového cukru
    • 40 g mletých lískových oříšků
    • 40 g mletých vlašských ořechů
    • 200 g studeného másla
    • 1 velký žloutek
    • špetka soli
    • 110 g třešňového nebo jiného oblíbeného džemu

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 170°C. Do mísy prosejte mouku s cukrem a vmíchejte oba druhy mletých ořechů. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky, žloutek, špetku soli a rukama vypracujte hladké těsto.

2 Z těsta odebírejte kousky o velikosti lžíce a tvořte kuličky, ty skládejte s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku stlačte palcem nebo koncem vařečky a uprostřed vytvořte důlek. Do důlků dejte po 1/2 lžičce džemu a pečte 17–20 minut dorůžova.

NĚCO NAVÍC
Sušenky můžete naplnit i kvalitní rozpuštěnou čokoládou. Upečte je nasucho a čokoládou plňte až po upečení.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tousty s kozím sýrem, meruňkovým džemem a tymiánem

Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem

Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem

Přidat komentář