Pečivo, které absolutně nikdy nezklame! Válení kuliček a vytlačování důlků je až dětsky snadné. Náplň můžete zvolit zcela podle vlastní chuti – kromě zavařeniny je báječné třeba kandované ovoce přelité čokoládovou polevou, oříšky nebo mandle.
Suroviny
Postup
Ze všech surovin na těsto vypracujte na lehce pomoučněné pracovní ploše pevnou hmotu. Vytvarujte ji do koule, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladničky.
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Těsto rozválejte do úzkého válečku a nakrájejte na šedesát dílků. Tvořte kuličky a koncem vařečky do nich vymačkávejte důlek.
Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na střední mřížce zhruba čtvrt hodiny.
Zavařeninu promíchejte s cukrem a naplňte jí důlky. Nechte dva dny zatuhnout na vzduchu a pak koláčky uchovejte až do podávání v krabici.
Komentáře
Anonym
09.11.2006 22:13
Text
Anonym
28.11.2006 09:14
oprava
Anonym
11.12.2006 19:51
To není pravda
Anonym
10.12.2006 16:15
KOLÁČKY
Anonym
11.12.2006 19:49
pravda
Anonym
17.12.2006 09:22
Mňamka
Anonym
04.09.2007 14:10
Apetit 12/05
Admin Apetit
13.12.2008 18:26
RE: Apetit 12/05
Anonym
09.12.2007 17:56
Marmeláda
Anonym
15.12.2009 21:02
moc dobré