0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Linecké cukroví

Stálicí na tácku s vánočním cukrovím je bezesporu linecké cukroví v mnoha obměnách. Tou klasickou jsou kolečka slepená džemem, varianty zahrnují nejrůznější polevy a náplně upečených tvarů lineckého těsta. Jeho kouzlo, jednoduchost a zároveň dokonalost tkví ve správné kombinaci mouky, másla a cukru. Poměr těchto tří surovin by měl být 3:2:1, abyste dostali jemné, křehké máslem vonící pečivo.

...

 

  • V lineckém těstě nikdy nenahrazujte máslo jiným tukem. Projeví se to na chuti i textuře.
  • Těsto zpracovávejte rychle, aby máslo pod teplem vašich rukou příliš nepovolilo. Vyžadovalo by pak víc mouky, čímž se naruší poměr surovin a výsledek bude jiný. 
  • Nechte těsto odpočinout v chladničce alespoň hodinu. 
  • Sladkému lineckému pečivu sluší výrazné sladkokyselé džemy jako rybízový nebo malinový.
  • Linecká kolečka lze použít i na cukroví, do kterých byste jinak použili (kupované) piškoty, například vosí hnízda, kokosky nebo indiánky.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč