Linecké cukroví
Stálicí na tácku s vánočním cukrovím je bezesporu linecké cukroví v mnoha obměnách. Tou klasickou jsou kolečka slepená džemem, varianty zahrnují nejrůznější polevy a náplně upečených tvarů lineckého těsta. Jeho kouzlo, jednoduchost a zároveň dokonalost tkví ve správné kombinaci mouky, másla a cukru. Poměr těchto tří surovin by měl být 3:2:1, abyste dostali jemné, křehké máslem vonící pečivo.
...
- V lineckém těstě nikdy nenahrazujte máslo jiným tukem. Projeví se to na chuti i textuře.
- Těsto zpracovávejte rychle, aby máslo pod teplem vašich rukou příliš nepovolilo. Vyžadovalo by pak víc mouky, čímž se naruší poměr surovin a výsledek bude jiný.
- Nechte těsto odpočinout v chladničce alespoň hodinu.
- Sladkému lineckému pečivu sluší výrazné sladkokyselé džemy jako rybízový nebo malinový.
- Linecká kolečka lze použít i na cukroví, do kterých byste jinak použili (kupované) piškoty, například vosí hnízda, kokosky nebo indiánky.
Celý popis