Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Baskický spálený cheesecake
Baskický spálený cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Baskický spálený cheesecake

4.2/5 Počet hodnocení: 11
Do 75 minut Velmi snadné Na 1 cheesecake o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3540 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 260 g
Tuky 232 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava baskického spáleného cheesecaku je směšně jednoduchá a vůbec se nemusíte strachovat o to, zda se povede. Je přece spálený záměrně! Možná se ptáte, jestli může být něco spáleného dobré? Kladli jsme si stejnou otázku. Odpověď zní – může. Dokonce neskutečně dobré! Od chvíle, kdy jsme na sociálních sítích objevili tento cheesecake, jiný už nechceme.

Suroviny

nejlépe Philadelphia, o pokojové teplotě
vanilkový extrakt 2 ČL
sůl ¾ ČL
vejce 4 ks
velikosti L, o pokojové teplotě

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte dvěma archy pečicího papíru. Nejdříve jeden pečlivě přitlačte ke dnu a ke stěnám a přebytek nechte viset přes okraj. Poté vložte další papír pootočený o 90° a opět důkladně přitlačte. Se záhyby si nedělejte starosti, dodají cheesecaku rustikální vzhled. Vyloženou formu postavte na plech.

2

V míse robotu šlehejte plochým nástavcem krémový smetanový sýr, cukr, vanilkový extrakt, citronovou šťávu a sůl na nízké otáčky, až bude směs zcela hladká, asi 3 minuty. Po jednom zašlehejte vejce, než přidáte další, vždy stěrkou setřete boky mísy. Přisypte mouku a šlehejte, dokud se směs nespojí.

3

Dál šlehejte na nízké otáčky a pomalu přilévejte smetanu. Jakmile je vše přidáno, stěrkou setřete boky mísy a pokračujte ve šlehání dál, dokud nebude směs zcela hladká a dobře spojená, dalších asi 30 sekund. Poté několikrát jemně poklepejte mísou o pult, aby ze směsi unikly všechny případné vzduchové bubliny. Těsto nalijte do připravené formy.

4

Pečte 45–55 minut, nebo až je cheesecake velmi nadýchaný a jeho povrch je tmavě hnědý, téměř spálený. Pokud povrch tmavne příliš, zakryjte ho volně alobalem a dopečte zakrytý. Vyjměte z trouby, položte formu s cheesecakem na mřížku a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Nelekejte se, dort se propadne. Poté ho uložte na minimálně 5 hodin do lednice, lépe ale přes noc.

5

Před podáváním vyjměte dort z formy a nakrájejte na porce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč