Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy

Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2892 kcal
Bílkoviny 95 g
Cukr 178 g
Tuky 197 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Stačí lžičkou rozbít karamelovou krustičku a pustit se do krémové oranžové slasti pod ní... Podzim snad nikdy nebyl sladší!

Suroviny

150 g
medové perníčky
pekanové ořechy 50 g
lze použít i vlašské
máslo 50 g
a trocha navíc na vymazání formy
Na náplň
dýňové pyré 300 g
ricotta 300 g
krémový sýr 125 g
čerstvý
med 4 PL
vanilková pasta 1 ČL
nebo dřeň z 1/2 vanilkového lusku
perníkové koření 1 ČL
nebo koření mixed spice
škrob 35 g
vejce 3 ks
celá
Na dokončení
krupicový cukr 1 PL
pekanové ořechy 30 g
nebo vlašské, nasekaných nahrubo, lehce opražené

1 Troubu předehřejte na 180°C, formu o průměru 18–20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Perníčky a ořechy nasekejte sekáčkem nebo nastrouhejte a promíchejte. Máslo rozpusťte a nalijte na směs perníčků a ořechů. Prsty vypracujte drobenku a vtlačte ji na dno dortové formy. Pečte 10 minut a pak nechte mírně zchladnout.

2 Teplotu v troubě ztlumte na 120°C a na její dno vložte pekáček s vodou. Dýňové pyré prošlehejte s ricottou, smetanovým sýrem, medem, vanilkou, kořením a škrobem. Nakonec po jednom zašlehejte vejce. Připravenou náplň nalijte na předpečený korpus a vložte do trouby. Pečte hodinu, nebo až jsou okraje pevné a střed stále ještě lehce třaslavý. Nechte zcela vychladnout v troubě a poté dejte cheesecake minimálně na 2 hodiny do chladničky (nejlépe však přes noc).

3 Vychlazený cheesecake rovnoměrně posypte cukrem a pomocí flambovací pistole cukr zkaramelizujte. Ozdobte připravenými ořechy.

NĚCO NAVÍC
Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kousky, lehce posypte třtinovým cukrem (lze zcela vynechat, ale dodá to pyré příjemně karamelovou chuť) a pečte v troubě rozehřáté na 180°C doměkka. Potom rozmixujte dohladka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit