0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy

Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy

4.5 / 5. Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2941 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 191 g
Tuky 197 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí lžičkou rozbít karamelovou krustičku a pustit se do krémové oranžové slasti pod ní... Podzim snad nikdy nebyl sladší!

Suroviny

perníčky 150 g
medové
pekanové ořechy 50 g
lze použít i vlašské
máslo 50 g
+ trocha navíc na vymazání formy
Na náplň
dýňové pyré 300 g
viz Něco navíc
ricotta 300 g
krémový sýr 125 g
čerstvý
med 4 PL
vanilková pasta 0.5 ČL
nebo dřeň z 1/2 vanilkového lusku
perníkové koření 1 ČL
nebo koření mixed spice (prodává např. Marks & Spencer)
škrob 35 g
kukuřičný
vejce 3 ks
celá
Na dokončení
krupicový cukr 2 PL
pekanové ořechy 30 g
nebo vlašské, nasekané nahrubo, lehce opražené

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, formu o průměru 18–20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

Perníčky a ořechy nasekejte sekáčkem nebo nastrouhejte a promíchejte. Máslo rozpusťte a nalijte na směs perníčků a ořechů. Prsty vypracujte drobenku a vtlačte ji na dno dortové formy. Pečte 10 minut a pak nechte mírně zchladnout.

3

Teplotu v troubě ztlumte na 120°C a na její dno vložte pekáček s vodou. Dýňové pyré prošlehejte s ricottou, smetanovým sýrem, medem, vanilkou, kořením a škrobem. Nakonec po jednom zašlehejte vejce.

4

Připravenou náplň nalijte na předpečený korpus a vložte do trouby. Pečte hodinu, nebo až jsou okraje pevné a střed stále ještě lehce třaslavý. Nechte zcela vychladnout v troubě a poté dejte cheesecake minimálně na 2 hodiny do chladničky (nejlépe však přes noc).

5

Vychlazený cheesecake rovnoměrně posypte cukrem a pomocí flambovací pistole cukr zkaramelizujte. Ozdobte připravenými ořechy.

NĚCO NAVÍC
Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kousky, lehce posypte třtinovým cukrem (lze zcela vynechat, ale dodá to pyré příjemně karamelovou chuť) a pečte v troubě rozehřáté na 180°C doměkka. Potom rozmixujte dohladka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit