Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy
Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy

4.2/5 Počet hodnocení: 58
Do dvou hodin Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2941 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 191 g
Tuky 197 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýňový cheesecake uchvátí svou výraznou barvou – a ta chuť! Stačí lžičkou rozbít karamelovou krustičku a pustit se do krémové oranžové slasti pod ní. Podzim snad nikdy nebyl sladší! Pečený dýňový cheesecake voní po perníku, který tvoří základ dortu, a také jsme perníkové koření přidali do krémové náplně. Zkrátka pohádka na talíři.

Suroviny

perníčky 150 g
medové
pekanové ořechy 50 g
lze použít i vlašské
+ trocha navíc na vymazání formy
Na náplň
dýňové pyré 300 g
viz Něco navíc
ricotta 300 g
čerstvý
med 4 PL
vanilková pasta ½ ČL
nebo dřeň z 1/2 vanilkového lusku
nebo koření mixed spice (prodává např. Marks & Spencer)
škrob 35 g
kukuřičný
vejce 3 ks
celá
Na dokončení
pekanové ořechy 30 g
nebo vlašské, nasekané nahrubo, lehce opražené

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C, formu o průměru 18–20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

Perníčky a ořechy nasekejte sekáčkem nebo nastrouhejte a promíchejte. Máslo rozpusťte a nalijte na směs perníčků a ořechů. Prsty vypracujte drobenku a vtlačte ji na dno dortové formy. Pečte 10 minut a pak nechte mírně zchladnout.

3

Teplotu v troubě ztlumte na 120 °C a na její dno vložte pekáček s vodou. Dýňové pyré prošlehejte s ricottou, smetanovým sýrem, medem, vanilkou, kořením a škrobem. Nakonec po jednom zašlehejte vejce.

4

Připravenou náplň nalijte na předpečený korpus a vložte do trouby. Pečte hodinu, nebo až jsou okraje pevné a střed stále ještě lehce třaslavý. Nechte zcela vychladnout v troubě a poté dejte cheesecake minimálně na 2 hodiny do chladničky (nejlépe však přes noc).

5

Vychlazený cheesecake rovnoměrně posypte cukrem a pomocí flambovací pistole cukr zkaramelizujte. Ozdobte připravenými ořechy.

NĚCO NAVÍC
Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kousky, lehce posypte třtinovým cukrem (lze zcela vynechat, ale dodá to pyré příjemně karamelovou chuť) a pečte v troubě rozehřáté na 180 °C doměkka. Potom rozmixujte dohladka.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...