Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake z Lučiny s jablky, drobenkou a karamelem

Cheesecake z Lučiny s jablky, drobenkou a karamelem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Cheesecake z Lučiny s jablky, drobenkou a karamelem

4.6/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4745 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 484 g
Tuky 263 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Melancholické počasí podzimu a zimy přímo volá po dezertu, který pohladí po duši. Hedvábně krémový cheesecake z Lučiny s karamelovými jablky a křupavou drobenkou je přesně tou pravou volbou! Rozmazlete se...

Suroviny

Lučina
tučná (20%)
škrob 2 ČL
kukuřičný
vejce 3 ks
Na karamelová jablka
kyselejší, např.Granny Smith, oloupaná, zbavená jádřinců, nakrájená na kostičky
vymačkaná z 1/2 citronu
skořice 1 svitek
kardamom 2 tobolka
nemusí být
Na korpus
sušenky 150 g
celozrnné s ovesnými vločkami, rozmixované nebo nadrcené najemno
rozpuštěné
Na drobenku
vychlazené
Na dokončení

Postup

1

Jablka zakapejte citronovou šťávou. V pánvi na střední stupeň rozpusťte máslo, přidejte cukr a za stálého míchání nechte mírně zhnědnout. Přisypte jablka i s citronovou šťávou a přidejte koření. Přiklopte a pár minut poduste, aby jablka změkla, ale neztratila tvar. Odstavte a nechte úplně vystydnout. Odstraňte koření.2

2

Troubu vyhřejte na 180°C. Dno i boky dortové formy o průměru 18-20 cm vyložte pečicím papírem. Sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou drobenku vsypte do formy a upěchujte lžící. Pečte 10 minut a poté nechte alespoň 15 minut chladnout.

3

Teplotu v troubě snižte na 120°C. Na dno trouby položte pekáček a vlijte do něj vroucí vodu (viz Něco navíc). Lučinu prošlehejte se zakysanou smetanou a cukrem. Poté vmíchejte škrob a jedno po druhém i vejce (obr. 3a). Na předpečený korpus navrstvěte jablka. Kolem dokola nechte minimálně 1-2 cm volný okraj. Na jablka nalijte připravenou náplň (obr. 3b) a vložte do trouby. Pečte asi 60 minut nebo dokud okraje dortu nejsou pevné a střed stále ještě lehce třaslavý. Nechte hodinu chladnout v pootevřené troubě. Po hodině dort vyjměte, nechte vychladnout na mřížce a poté dejte minimálně na 4 hodiny do lednice (nebo přes noc).

příprava náplně do cheescaku

4

Zatímco se dort chladí, připravte drobenku. Troubu vyhřejte na 180°C. Z másla, mouky, ovesných vloček a cukru vypracujte drobenku. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

5

Povrch dortu před podáváním ozdobte drobenkou a karamelem.

NĚCO NAVÍC
Cheesecake můžete péct i ve vodní lázni. Formu důkladně obalte alobalem, posaďte do pekáčku s vyšším okrajem a ten naplňte vroucí vodou do poloviny výšky dortové formy.

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč