Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezinkový ocet

Těšte se na sladký ocet, podobný balzamikovému. Bezinky je důležité povařit, protože zasyrova jsou mírně jedovaté.

Vydání: 2020/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 450 ml
Doba přípravy: Do 20 minut
+ macerace
PT5M
Vaření 0:05
Koření a dochucovadla

Ingredience

    • 200 g bezinek, bez stopek a listů
    • 350 ml bílého vinného octa
    • 100 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Bobule nasypte do sterilizované zavařovací sklenice a mírně je podrťte velkou vařečkou či jiným vhodným nástrojem. Vlijte ocet, uzavřete a nechte v chladničce louhovat 3–4 dny.

2 Pak směs ze sklenice nalijte do rendlíku, vsypte cukr a zvolna přiveďte k varu. Mírně vařte 5 minut, cukr by se měl rozpustit. Slijte přes sítko do čisté sterilizované lahve a uchovávejte v chladu.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostružinový likér

Trnkové želé s ginem

Přidat komentář