Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 450 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 470 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 100 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těšte se na sladký ocet, podobný balzamikovému. Bezinky je důležité povařit, protože zasyrova jsou mírně jedovaté.

Suroviny

bezinkový květ 200 g
bez stopek a listů
vinný ocet bílý 350 ml

Postup

1

Bobule nasypte do sterilizované zavařovací sklenice a mírně je podrťte velkou vařečkou či jiným vhodným nástrojem. Vlijte ocet, uzavřete a nechte v chladničce louhovat 3–4 dny.

2

Pak směs ze sklenice nalijte do rendlíku, vsypte cukr a zvolna přiveďte k varu. Mírně vařte 5 minut, cukr by se měl rozpustit. Slijte přes sítko do čisté sterilizované lahve a uchovávejte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...